Hlavní obsah

Janov - AC Milán 1:0Janov porazil AC Milán a vystoupal na třetí místo italské ligy

Neapol
Aktualizováno

Fotbalisté FC Janov porazili v nedělním šlágru 14. kola Serie A doma AC Milán 1:0. Celek z přístavního města využil remízy Neapole 2:2 s nováčkem z Empoli a v tabulce italské nejvyšší soutěže vystoupal už na třetí místo. Na vedoucí Juventus mají janovští fotbalisté devítibodové manko, AC Milán patří sedmá příčka.

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Luca Antonelli z Janova (druhý zleva) se raduje z vítězného gólu svého týmu proti AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Janov využil toho, že se Milánu ani v této sezóně nedaří navázat na dřívější úspěchy. Hostující Rossoneri tentokrát sestřelil jejich bývalý hráč Luca Antonelli, který se prosadil ve 32. minutě po centru hlavou. Janovští bodovali v devátém ligovém utkání za sebou.

Neapol dokonce neprohrála v Serii A posledních 11 utkání, po šňůře tří remíz ale spadla ze třetího místa. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze tentokrát hráli nerozhodně s nováčkem z Empoli 2:2 a připsali si už čtvrtou soutěžní remízu po sobě, když se na konci listopadu rozešli smírně také v Evropské lize s pražskou Spartou na Letné 0:0.

Neapol potvrdila, že se jí herně v poslední době nedaří, proti nováčkovi soutěže musela po chybách v obraně dotahovat dvoubrankové manko. Zapata a střídající De Guzmán pak sice v rozmezí 67. až 72. minuty ztrátu dorovnali, ale vítězný gól už favorit navzdory dvěma gólovým šancím v závěru nepřidal. Nevyužil tak toho, že dva nejlepší týmy tabulky Juventus Turín a AS Řím v tomto kole také jen remizovaly.

14. kolo italské fotbalové ligy:
Neapol - Empoli 2:2 (67. Zapata, 72. De Guzmán - 19. Verdi, 53. Rugani)
Bergamo - Cesena 3:2 (45.+1 Benalouane, 50. Stendardo, 52. Moralez - 31. a 43. Defrel)
FC Janov - AC Milán 1:0 (32. Antonelli)
Parma - Lazio Řím 1:2 (45. Palladino - 45.+3 Mauri, 59. Anderson)
Inter Milán - Udine 1:2 (44. Icardi - 60. Bruno Fernandes, 71. Thereau)

Reklama

Související témata: