Hlavní obsah

Inter - Lazio Řím 2:2Lazio ztratilo dvoubrankový náskok a remizovalo s Interem

Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím remizovali v italské lize na hřišti Interu Milán 2:2 a uhájili třetí příčku v tabulce, kterou však před Neapolí a Sampdorií drží jen díky lepšímu skóre. FC Turín ukončil šestizápasovou sérii bez vítězství, když v 16. kole soutěže zdolal na svém hřišti favorizovaný FC Janov 2:1.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Felipe Anderson z Lazia (vpravo) v hlavičkovém souboji s Andreou Ranocchiou z Interu Milán.

Článek

Lazio nasměrovala na San Siru za výhrou rychlá branka útočníka Felipeho Andersona, který načal skóre již ve druhé minutě. Osm minut před poločasem navíc přidal brazilský forvard druhý zásah.

Jenže Inter se ve druhém poločase zvedl a díky parádnímu voleji Matey Kovačiče ze 65. minuty snížil. O vyrovnání se postaral deset minut před koncem Rodrigo Palacio. Inter přišel o body pošesté z posledních sedmi zápasů a v tabulce mu patří jedenáctá pozice.

Turínští na domácím hřišti inkasovali těsně před přestávkou, kdy se zpoza vápna trefil španělský záložník Iago Falqué. Po změně stran však zaznamenal dvě trefy polský stoper a kapitán domácích Kamil Glik, který se dotlačil do zakončení po přímém a rohovém kopu.

Jednobodový náskok si na městského rivala FC Janov vypracovala Sampdoria, která je v tabulce pátá. Na svém hřišti šla sice do vedení, jenže soupeř skóre otočil, takže jí remízu 2:2 zařídil vyrovnávacím gólem nejlepší střelec klubu Manolo Gabbiadini.

Veronské "Derby della Scala" ovládli díky brance Alberta Paloschiho hráči Chieva, kteří zvítězili na hřišti Hellasu 1:0. Opakované záběry nicméně ukázaly, že italský útočník zakončoval z ofsajdu.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
Hellas Verona - Chievo 0:1 (81. Paloschi)
Bergamo - Palermo 3:3 (40. z pen. a 70. Denis, 55. Moralez - 16. a 45.+1 Vázquez, 6. Rigoni)
FC Turín - FC Janov 2:1 (52. a 64. Glik - 42. Falqué)
Fiorentina - Empoli 1:1 (44. Vargas - 57. Tonelli)
Sampdoria Janov - Udine 2:2 (15. Obiang, 60. Gabbiadini - 31. Geijo, 34. Danilo)
Inter Milán - Lazio Řím 2:2 (2. a 37. Anderson - 66. Kovačič, 80. Palacio).

Reklama

Související témata: