Hlavní obsah

Hotovo! Hušbauer opouští Spartu, bude hostovat v Cagliari

Odchod nejlepšího střelce minulého ročníku fotbalové Gambrinus ligy Josefa Hušbauera ze Sparty do italského Cagliari je definitivně potvrzen. Čtyřiadvacetiletý záložník se dohodl na ročním hostování s týmem Serie A, který má ve smlouvě také opci na případný přestup. Informaci potvrdil oficiální web pražského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer míří do Itálie.

Článek

Cagliari se o českého reprezentanta zajímalo už v létě. „Věděli jsme, že Pepa jednou Spartu opustí, protože jsme s ním v létě uzavřeli dohodu, že pokud zájem Cagliari bude trvat dál a jednání se obnoví v zimním přestupovém období, nebudeme mu bránit v odchodu. V létě to pro nás byla nepředstavitelná věci i s ohledem na to, že jsme nechtěli pouštět nejlepšího hráče a nejlepšího střelce před předkoly evropských pohárů. Dodrželi jsme slovo a nechceme mu dál bránit v jeho kariéře," uvedl k transferu člen představenstva Jakub Otava.

Finanční záležitosti na základě dohody obou klubů nebyly zveřejněny, nicméně podle zákulisních zpráv by Sparta měla vyinkasovat za hostování milión eur (28 miliónů korun). Pokud pak Italové uplatní opci, mohla by se celková částka vyšplhat až na 100 miliónů korun.

Fanoušci Sparty budou nyní napjatě očekávat, jak vedení klubu na odchod klíčového hráče zareaguje, a kým stávající kádr doplní. „Máme připravené určité kroky, jak reagovat na Pepův odchod. Jednání probíhají už delší dobu, ne až v reakci na intenzivní jednání v posledních dnech," ragoval Otava.

Hodně se v této souvislosti hovoří o příchodu jabloneckého Jana Kopice. „Ano, je jedním z hráčů, o které máme zájem. Máme ale stanovené určité hranice, kam jsme ochotni v rámci transferu zajít, takže bude hodně záležet na představách druhé strany," dodal člen představenstva.

Reklama

Související témata: