Hlavní obsah

Teď koukám na moře, v pondělí budu poprvé trénovat s mužstvem, říkal spokojený Hušbauer

Cagliari/Praha

V neděli dopoledne podepsal záložník Josef Hušbauer roční kontrakt s Cagliari Calcio a večer už sledoval zápas svého nového týmu s Cesenou, který tým ze Sardínie vyhrál 2:1. „Jsem spokojený, splnil se mi jeden sen,“ říkal exsparťanský středopolař do telefonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Josef Hušbauer během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek

Do Itálie odletěl už ve středu večer. „Ve čtvrtek v osm ráno si mě vyzvedli zástupci Cagliari a absolvoval jsem hodně důkladné prohlídky. Zajímalo je úplně všechno. Do tréninkového centra jsem se vrátil v půl desáté večer. V pátek to už tak dlouhé nebylo, víc času jsem strávil v klubu. Dopadlo to dobře, protože v neděli jsme podepsali smlouvu a odpoledne jsem byl na fotbale,“ nabídl Hušbauer svůj program z konce týdne.

V neděli podepsal a trénoval sám

V neděli dopoledne měl individuální trénink, k týmu se připojí v pondělí dopoledne. „Od pondělí mi začíná normální tréninkový proces. Už se na něj těším. S trenérem Gianfracem Zolou jsme si sedli a povídali si. On mi říkal, jak to u něho chodí. O mých konkrétních úkolech jsme ještě nemluvili. Litoval, že se administrativně nestihlo vše vyřídit tak, abych už v neděli byl s mužstvem,“ prozradil Hušbauer.

Příští neděli v Udine už by chtěl být minimálně na lavičce. „Věřím, že se mnou trenér počítá, cítil jsem to z jeho slov. Rád bych se vešel alespoň na lavičku. Konkurence je tady velká. V mužstvu jsou převážně italští hráči, ale také několik Brazilců. K největším hvězdám patří italská legenda Conti a kolumbijský útočník, účastník mistrovství světa Ibarbo,“ dodal.

O to, že by si s novými spoluhráči nerozuměl, nemá obavu. „Zatím se budu dorozumívat hlavně anglicky, ale hned se pustím do italštiny. Tu budu potřebovat víc a vím, že tady si na to potrpí,“ konstatoval Hušbauer.

Rodina přiletí v únoru

Se sparťanskými spoluhráči se rozloučil jen v rychlosti a na jaře už to nestihne. „Do konce sezóny už bych měl zůstat v Cagliari. Bydlím v tréninkovém centru klubu. Je to tu nádherné, koukám na moře a přístav jachet. Podmínky tu jsou na vysoké úrovni. Na stadión to mám kousek. Vedle centra je velké obchodní centrum. Samozřejmě budu hledat nějaké bydlení, ale rodina za mnou přijede až v průběhu února. Manželka dodělává magisterské zkoušky a syna čeká očkování. Chceme, aby ho absolvoval doma,“ konstatoval nejlepší hráč a kanonýr minulé ligové sezóny.

V dresu Sparty si vybojoval místo v reprezentaci. O to na podzim přišel kvůli zranění. „Věřím, že když budu hrát a budu mít výkonnost, dostanu znovu příležitost,“ rozloučil se Josef Hušbauer s tím, že si chce vysněnou Serii A užít a co nejvíc pomoci Cagliari k záchraně.

Reklama

Související témata: