Hlavní obsah

Juventus - Hellas Verona 4:0Tévez řádil a upevnil Juventusu vedení. AC Milán prohrál s Atalantou

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín mají po nedělním programu 19. kola Serie A už pětibodový náskok v čele soutěže na druhý AS Řím. Stará dáma doma smetla Hellas Verona 4:0, dvakrát rozvlnil síť Carlos Tévez, který je s 13 góly nejlepším střelcem italské ligy. Hráči Neapole zvítězili na hřišti Lazia Řím 1:0 a vystřídali soupeře na třetím místě tabulky. Desátým gólem v sezóně rozhodl zápas útočník Gonzalo Higuaín, jenž po Mertensově přihrávce z úhlu překonal gólmana Berishu.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Argentinec Carlos Tévez je s 13 góly nejlepším střelcem Serie A.

Článek
Fotogalerie

Juventus vedl nad Veronou už po sedmi minutách zásluhou Pogby a Téveze 2:0, první jmenovaný se trefil ve třetím soutěžním utkání v řadě. Hosté si následně nedokázali vytvořit výraznější šanci, v druhém poločase naopak další dvě branky přidala Stará dáma.

Na Pereyru navázal druhou trefou v zápase Tévez, jenž se v tomto ročníku Serie A podílel už na osmnácti gólech svého týmu: třináctkrát sám skóroval a připsal si také pět asistencí. Turínský celek podesáté v řadě bodoval, Verona v posledních třinácti ligových zápasech pouze dvakrát získala tři body.

Lazio sice bylo po inkasované brance střelecky aktivnější, z celkových 21 pokusů ale přímo ohrozilo neapolského gólmana Cabrala pouze třikrát. Celek z hlavního města poprvé od 29. listopadu, kdy remizoval na hřišti veronského Chieva 0:0, v soutěžním zápase neskóroval a Neapol ukončila jeho sérii šesti ligových zápasů bez prohry.

Hušbauer zůstal na lavičce

Před římský klub se dostala také Sampdoria, která vyhrála v Parmě 2:0. Cagliari remizovalo v Udine 2:2, český záložník Josef Hušbauer do hry nezasáhl.

Parma sice v posledních třech domácích soutěžních zápasech neprohrála, na janovskou Sampdorii však nestačila. Bezbrankový stav držela do 53. minuty, poté však Eder poslal přesný pas před bránu Bergessiovi a argentinský útočník se poprvé prosadil v dresu Sampdorie v ligovém duelu. Výhru hostů pojistil v 70. minutě další premiérový střelec této sezóny Serie A Soriano.

Cagliari šlo o přestávce do šaten s jednogólovým vedením, o které se postaral Joao, v druhé půli ale dvěma brankami v rozmezí minuty otočili stav Allan a Théréau. Svěřenci trenéra Zoly ale nakonec zachránili alespoň cenný bod, Avelar využil nařízenou penaltu po Heurtauxově ruce ve vápně. Záložník sardinského celku Hušbauer zůstal na lavičce.

Další prohra AC Milán

O vítězství Bergama na hřišti AC Milán rozhodl po přesném Moralesově pasu argentinský útočník Germán Denis. Milánský celek získal z posledních čtyř zápasů pouhé dva body, Bergamo si připsalo plný počet bodů poprvé po sérii čtyř duelů bez výhry.

Rozhodující branku v utkání mezi Chievem a Fiorentinou vstřelil až ve čtvrté minutě nastavení střídající útočník hostů Babacar, jenž hlavou překonal gólmana Bizzarriho. Fiorentina je po výhře 2:1 na šesté pozici o bod za Laziem.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:
Lazio Řím - Neapol 0:1 (18. Higuaín)
AC Milán - Bergamo 0:1 (33. Denis)
Cesena - FC Turín 2:3 (43. a 85. Brienza z pen. - 20. Benassi, 22. Quagliarella, 87. López)
Chievo - Fiorentina 1:2 (72. Pellissier - 35. Rodríguez, 90.+4 Babacar)
FC Janov - Sassuolo 3:3 (53. a 90.+2 z pen. Fetfatzidis, 25. Falque - 19. z pen. a 69. Berardi, 50. Missiroli)
Parma - Sampdoria Janov 0:2 (54. Bergessio, 70. Soriano)
Udine - Cagliari 2:2 (55. Allan, 56. Théréau - 39. Joao, 90.+1 Avelar z pen.)
Juventus Turín - Hellas Verona 4:0 (7. a 74. Tévez, 3. Pogba, 66. Pereyra)

Reklama

Související témata: