Hlavní obsah

Je patrné, že Hušbauer delší dobu nehrál, vysvětloval kouč Cagliari absenci akvizice ze Sparty

Na premiéru na scéně italské Serie A si musí někdejší sparťanský fotbalista Josef Hušbauer ještě počkat. Zatímco v pohárové sestavě Cagliari se ve středu proti Parmě objevil, v nedělním duelu proti Udine ho trenér Gianfranco Zola, který nedávno nahradil kouče Zdeňka Zemana, nepostavil. Čtyřiadvacetiletý záložník seděl celý zápas, v němž zachraňující se Cagliari uhrálo cennou remízu 2:2, na lavičce mezi náhradníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer si na premiéru v Serii A musí počkat.

Článek

Ze dvou nových akvizic, které do Cagliari v minulých dnech přišly, sáhl Zola jen po chorvatském mladíkovi Čopovi. Toho poslal na hřiště na posledních dvanáct minut, během nichž se týmu ze Sardinie podařilo zachránit remízu 2:2 gólem z penalty, kterou sudí Di Bello odpískal v první minutě nastavení a Brazilec Danilo Avelar ji proměnil.

„S výsledkem jsem spokojený, s výkonem a naší hrou v prvním poločase rovněž, protože jsem viděl další posun," prohlásil na klubovém webu po dělbě bodů kouč Cagliari Zola, podle něhož by měla být středová řada jeho týmu hlavní silou, neboť má na výběr z dostatečného počtu hráčů. A kvalitních, připomínal.

I letenská akvizice Hušbauer mezi ně patří. „Je to kvalitní fotbalista, ale zatím je na něm patrná určitá herní nečinnost," poznamenal Zola.

„Zlepšujeme se, rosteme, ale musíme hodně pracovat, protože je toho spoustu," připomínal na adresu svých nových svěřenců, kteří figurují v Serii A na osmnácté příčce a on by je měl v lize zachránit.

Na další posily přitom nemyslí. „Na trhu není hráč jako Messi nebo Ronaldo, který by sám rozhodoval zápasy, takže si musíme vystačit a vypomoci sami."

Reklama

Související témata: