Hlavní obsah

Lazio Řím - AC Milán 3:1Lazio otočilo duel s AC Milán, Hušbauer u výhry Cagliari chyběl

Fotbalisté Lazia Řím otočili zápas 20. kola italské ligy s AC Milán a zvítězili 2:1. Dvěma góly se blýskl Marco Parolo. Římský celek se posunul na třetí místo o bod před Neapol a Sampdorii, které ale mají zápas k dobru. Cagliari porazilo Sassuolo 2:1 a potřetí v řadě v soutěži neprohrálo. Nová posila vítězů Josef Hušbauer do zápasu nezasáhl a na svou premiéru v Serii A dál čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer za Cagliari nenastoupil.

Článek

AC Milán zaskočil domácí Lazio už ve čtvrté minutě. Jérémy Ménez obral ve středu hřiště Bastu o míč, doběhl s ním do šestnáctky a chladnokrevně zakončil. Francouz vstřelil desátý gól v tomto ročníku italské ligy.

Od té doby byli ale aktivnější domácí a hubený náskok držel "Rossoneri" zejména brankář López. Začátek druhého poločasu ale celek z hlavního města využil k obratu. Nejprve v 47. minutě Klose poslal přesný centr do vápna na Parola, který střelou z voleje zakončil. O čtyři minuty později se prosadil i Miroslav Klose po Montolivově minele.

Na konečných 3:1 v závěru upravil znovu Parolo, jenž do Lazia přestoupil v létě z Parmy. V nastavení dostal červenou kartu obránce AC Milán Mexés, který neudržel nervy na uzdě a pustil se do útočníka domácích Mauriho. Uklidnit se ho snažili hráči obou týmů.

Svěřenci trenéra Inzaghiho tak pokračují v nepřesvědčivých výkonech, z posledních pěti duelů získali pouhé dva body.

Ve 20. minutě duelu mezi Cagliari a Sassuolem otevřel skóre hlavou obránce domácích Luca Rossettini a prosadil se podruhé v sezoně. Svůj tým ale v 76. minutě o vedení také připravil, když dorazil za záda vlastního gólmana Brkiče Acerbiho střelecký pokus. Sardinský celek přesto vybojoval tři body, o tři minuty později vstřelil rozhodující branku střídající Duje Čop. Sassuolo nebodovalo poprvé po čtyřech zápasech.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Cagliari - Sassuolo 2:1 (20. Rossettini, 79. Čop - 76. vlastní Rossettini)
Lazio Řím - AC Milán 3:1 (47. a 81. Parolo, 51. Klose - 4. Ménez)

Reklama

Související témata: