Hlavní obsah

Juventus - Chievo 2:0Juventusu zařídil výhru Pogba, turínský klub vede ligu o sedm bodů

Fotbalisté Juventusu Turín vedou po výhře nad Chievem 2:0 italskou ligu už o sedm bodů. Druhý AS Řím v zápase 20. kola remizoval ve Florencii 1:1. Od poslední Parmy se odpoutala Cesena, která v duelu dvou nejhorších týmů Serie A zvítězila na soupeřově hřišti 2:1. O jejím úspěchu rozhodl stejně jako v prvním vzájemném duelu v sezóně Španěl Alejandro Rodríguez. Cesena nad nikým jiným v ročníku nevyhrála.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Paul Pogba z Juventusu slaví svoji trefu.

Článek

Sestupem je vážně ohroženo i Chievo, třetí od konce tabulky, na půdě Juventusu ale drželo hodinu nadějnou bezbrankovou remízu. Pak se však prosadil Francouz Paul Pogba, který opět ukázal, proč o něj stojí jiné evropské velkokluby. A dokonale v roli tvůrce hry zastoupil zraněného Andreu Pirla.

Skóre otevřel parádní trefou, svou čtvrtou v posledních čtyřech duelech, a to přitom svou slabší levou nohou. Čtvrt hodiny poté pomohl vymyslet druhou branku pro Švýcara Stephana Lichtsteinera.

Dlouhých 27 let čekal FC Turín na triumf na slavném San Siru, kde nastupují milánské celky AC a Inter. Naposledy se tento turínský klub radoval v únoru 1988 v zápase s Interem a dnes to zopakoval. Na jediný gól zápasu čekalo 37 000 fanoušků až do čtvrté minuty nastavení a trefa Emiliana Morettiho většinu z nich nepotěšila.

Na tribunu v Janově usedla i nová posila tamní Sampdorie Kamerunec Samuel Eto'o a i jemu musela vrtat hlavou klíčová situace zápasu s Palermem, který skončil 1:1. Hosté se totiž dožadovali gólu, podle jejich názoru dopravili míč za čáru, jenže rozhodčí trefu neuznal. V Itálii se tak dá očekávat další debata o zavedení brankové technologie, která se osvědčila při premiéře na loňském mistrovství světa.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Hellas Verona - Bergamo 1:0 (53. Saviola),
Inter Milán - FC Turín 0:1 (90.+4 Moretti),
Juventus Turín - Chievo 2:0 (60. Pogba, 74. Lichtsteiner),
Parma - Cesena 1:2 (76. vlastní Cascione - 21. Pulzetti, 90. Rodríguez),
Sampdoria Janov - Palermo 1:1 (6. Eder - 49. Vázquez),
Fiorentina - AS Řím 1:1 (19. Gomez - 49. Ljajič).

Reklama