Hlavní obsah

Záložník Pecháček míří z Teplic na hostování do Udine

Aktualizováno

Záložník Michal Pecháček má namířeno z Teplic do Udine. Osmnáctiletý fotbalista, který do severočeského celku přišel začátkem roku ze Slavie, už s italským klubem trénuje a v devátém týmu italské ligy by měl do konce sezony hostovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný nemůže na jaře počítat s mladým Michalem Pecháčkem.

Článek

"Jednáme o hostování na půl roku a v zásadě jsme na podmínkách s italským klubem domluveni," citoval server iDnes.cz sportovního ředitele Teplic Jana Skýpalu.

Pecháčkův bleskový odchod do Udine se nelíbí Slavii, která za hráče dostala jen tabulkové odstupné, zatímco Teplice si patrně přijdou na vyšší částku. "Nechce se nám věřit tomu, že by se Teplice, s nimiž máme výborné vztahy, dopustily takového spekulativního jednání," uvedl v prohlášení mluvčí Jiří Vrba.

"Pokud by se ale prokázaly jakékoliv nečestné úmysly kterékoliv ze zúčastněných stran, jsme připraveni obrátit se na FAČR, UEFA i orgány činné v trestním řízení," dodal mluvčí Slavie.

Sportovní ředitel Karol Kisel přitom přiznal, že vršovický klub neměl o Pecháčka zájem. "Slavia mu kontrakt nenabídla z důvodu velké konkurence na postu záložníků, kde jsme větší míru talentu pozorovali v tomto ročníku u reprezentantů Marka Kodra, Tomáše Valenty nebo dále Ondřeje Badochy či Davida Vavrouše," prohlásil.

Pecháček se v Udine může potkat s krajanem Jakubem Janktem, který do Itálie přišel loni v létě. V minulosti za klub nastupovali také další čeští fotbalisté Marek Jankulovski, Matěj Vydra, Tomáš Zápotočný a Tomáš Sivok.

Reklama