Hlavní obsah

Sassuolo - Inter 3:1Sassuolo poprvé v historii porazilo Inter, Juventus remizoval. Hušbauer znovu nehrál

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu remizovali v nedělním zápase 21. kola italské Serie A na hřišti Udine 0:0 a před druhým AS Řím mají v čele tabulky sedmibodový náskok. Cagliari prohrálo 1:2 v Bergamu, záložník hostů Josef Hušbauer se do hry znovu nedostal. Třetí Neapol uspěla na hřišti Chieva 2:1 a má už pět bodů k dobru před Laziem Řím a Sampdorií Janov, které tentokrát nezískaly ani bod. Sassuolo zvítězilo 3:1 nad Interem Milán a poprvé v klubové historii tohoto soupeře zdolalo.

Foto: Marco Vasini, ČTK/AP

Obránce Sassuola Paolo Cannavaro (v zeleném dresu) v souboji s útočníkem Interu Milán Rodrigem Palaciem v utkání 21. kola italské ligy. Vpravo je stoper Andrea Ranocchia.

Článek

Vyrovnaný duel mezi Udine a Juventusem nenabídl příliš mnoho vyložených šancí. V domácím týmu měl největší příležitost po Di Nataleho rohovém kopu Danilo, gólman Buffon však zareagoval včas. Na druhé straně vyslal nebezpečnou střelu Lichtsteiner, trefil ale břevno. Udine tak počtvrté v řadě bodovalo, svému dnešnímu soupeři ale už v pěti utkáních nevstřelilo branku.

V prvním poločase zápasu Chievo - Neapol padly dva vlastní góly, po jednom na každé straně. O výhře hostů pak rozhodl v 62. minutě střelou z otočky Gabbiadini, jenž do Neapole přestoupil v lednu ze Sampdorie a za nový tým se trefil poprvé.

Lazio Řím překvapivě nezvládlo duel v Ceseně a s předposledním celkem ligy prohrálo 1:2. Do 87. minuty vedli domácí zásluhou Defrela a vlastní branky Cataldiho o dva góly, v závěru zkorigoval skóre Klose. Turín potvrdil formu a v osmém zápase v řadě bodoval, janovskou Sampdorii zdolal i díky hattricku Quagliarelly 5:1. Nejlepší střelec týmu se prosadil v sezóně už osmkrát. Nová posila Sampdorie Samuel Eto'o odehrál posledních 19 minut.

Hušbauer sledoval prohru jen z lavičky

Sassuolo mělo před zápasem s Interem hrozivou bilanci, milánský celek svého soupeře třikrát porazil s celkovým skóre 15:0. Další podobný výsledek ale už v prvním poločase popřeli Zaza a Sansone, kteří domácím zajistili dvoubrankové vedení.

V 83. minutě vykřesal naději pro hosty Icardi, jenž zachytil Magnanelliho přihrávku na brankáře a vstřelil 11. branku v sezóně. V nastavení ale z penalty pojistil výhru Sassuola Berardi. Milánští svěřenci trenéra Roberta Manciniho získali z posledních tří zápasů jediný bod.

O výhře Bergama nad Cagliari rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Chilan Pinilla a přerušil tak sardinskému celku sérii tří zápasů bez porážky. Hušbauer stále čeká na první odehrané minuty v Serii A.

První výhra AC Milán v tomto roce

K prvnímu zápasu za AC Milán nastoupili Salvatore Bocchetti a Mattia Destro, kteří v Inzaghiho týmu hostují ze Spartaku Moskva a AS Řím. Už v 17. minutě se mohli radovat z vedení Rossoneri nad Parmou, když Ménez využil penaltu nařízenou po ruce bránícího hráče. O sedm minut později se k tečovanému míči dostal Nocerino a vyrovnal, branku však příliš neslavil, neboť v Parmě hostuje právě z Milána.

Ménez ale v 57. minutě znovu poskytl domácím vedení, trefil se mezi nohama bránícího hráče a brankář Mirante na míč nedosáhl. Na konečných 3:1 pak upravil Zaccardo, jenž v soupeřově týmu působil tři a půl sezóny. AC tak plně bodovalo poprvé v tomto kalendářním roce, Parma počtvrté v řadě prohrála a na nesestupové pozice ztrácí deset bodů.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:
Sassuolo - Inter Milán 3:1 (17. Zaza, 29. Sansone, 90.+3 Berardi z pen. - 83. Icardi)
Bergamo - Cagliari 2:1 (18. Biava, 90.+4 Pinilla - 44. Dessena)
Cesena - Lazio Řím 2:1 (60. Defrel, 77. vlastní Cataldi - 87. Klose)
Chievo - Neapol 1:2 (25. vlastní Britos - 18. vlastní Cesar, 62. Gabbiadini)
FC Turín - Sampdoria Janov 5:1 (16., 29. z pen. a 65. Quagliarella, 75. Amauri, 90.+3 Peres - 77. Obiang)
Palermo - Hellas Verona 2:1 (18. Dybala, 79. Belotti - 8. Tachtsidis)
Udine - Juventus Turín 0:0
AC Milán - Parma 3:1 (17. z pen. a 57. Ménez, 76. Zaccardo - 24. Nocerino)

Reklama

Související témata: