Hlavní obsah

Cagliari - AS Řím 1:2AS Řím ukončilo remízové období a zabralo v Cagliari. Hušbauer opět nehrál

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím snížili v italské lize náskok vedoucího Juventusu na sedm bodů. Vděčí za to výhře v Cagliari, za které opět nehrál český záložník Josef Hušbauer. Římané tak přerušili sérii čtyř remíz a přidělali poraženým další starosti v boji o záchranu. Ostrované mají před Chievem náskok pouhého bodu a jejich pronásledovatelé hrají ve středu na hřišti poslední Parmy.

Článek

Totti a spol. ukončili na Sardinii nejméně úspěšné období pod francouzským koučem Rudim Garciou, které vedle nerozhodných výsledků umocnilo v týdnu vyřazení z Italského poháru. Dnes v Cagliari nenechali nic náhodě, domácí M'Poku snížil na konečných 1:2 až v páté minutě nastavení.

Tým z metropole běžel na mladý motor: na oba góly nahrál teprve osmnáctiletý odchovanec klubové akademie Daniele Verde, druhou trefu - svou první v Serii A - obstaral o dva roky starší Argentinec Leandro Paredes.

Se spoluhráči se však spíš než na vedoucí Juventus musejí ohlížet za sebe. Neapol má totiž velký zálusk na druhou příčku, kterou momentálně okupují a která znamená přímý postup do Ligy mistrů. Dnes si poradila s Udine 3:1 a kuriózní zápas odehrál v dresu poražených Cyril Théréau. Nejdřív snížil náskok domácích, pak však vlastním gólem srazil naděje svého celku na vyrovnání.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Fiorentina - Bergamo 3:2 (18. Basanta, 76. Diamanti, 89. Pasqual - 9. Zappacosta, 83. Boakye)
Cagliari - AS Řím 1:2 (90.+5 M'Poku - 38. Ljajič, 85. Paredes)
Empoli - Cesena 2:0 (30. Maccarone, 57. Signorelli)
Neapol - Udine 3:1 (8. Mertens, 21. Gabbiadini, 59. vlastní Thereau - 27. Thereau)
Sampdoria Janov - Sassuolo 1:1 (9. Eder - 2. Acerbi)
Inter Milán - Palermo 3:0 (65. a 88. Icardi, 16. Guarín)

Reklama

Související témata: