Hlavní obsah

Neapol - Sassuolo 2:0Zapata a Hamšík zařídili ligovou výhru Neapole

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole porazili v italské lize Sassuolo 2:0 a v tabulce se přiblížili na tři body k druhému AS Řím. Góly dali v závěrečné půlhodině Duván Zapata a slovenský kapitán Marek Hamšík, stav se pak už nezměnil ani po vyloučení domácího Driese Mertense.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Záložník Neapole Marek Hamšík se raduje z gólu.

Článek

Sassuolo se v Neapoli hodinu úspěšně bránilo, ale pak kolumbijský útočník Zapata zakončil rychlý protiútok a krátce nato se neobsazený Hamšík prosadil střelou uvnitř vápna.

Střídající Mertens pak strávil na hřišti jen šest minut, za faul zezadu na unikajícího protihráče dostal červenou kartu. Svěřenci Rafaela Beníteze však pátou výhru z posledních šesti zápasů bez potíží udrželi a čtvrtému Laziu se vzdálili na pětibodový odstup.

Inter Milán zvítězil v Cagliari 2:1 a z jedenáctého místa se vyhoupl až na šesté, zatímco poražený tým zůstal na sestupové 18. pozici. V druhé půli zařídili Interu výhru chorvatský středopolař Mateo Kovačič a Mauro Icardi, domácí už jen snížili. Bývalý sparťanský záložník Josef Hušbauer se do sestavy Cagliari znovu nedostal.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Neapol - Sassuolo 2:0 (61. Zapata, 70. Hamšík),
Cagliari - Inter Milán 1:2 (74. vlastní Carrizo - 47. Kovačič, 68. Icardi).

Reklama

Související témata: