Hlavní obsah

Hráči zadlužené Parmy si budou muset sami prát dresy

Řím

Fotbalisté Parmy se budou muset smířit s dalším úsporným opatřením a sami si začít prát dresy. Klub, který je v hluboké finanční krizi, už za zajištění těchto služeb nemůže platit. Italským médiím to prozradil kapitán italského klubu Alessandro Lucarelli.

Foto: Profimedia.cz

Alessandro Lucarelli z Parmy (vlevo) si kryje míč před Samuelem Longem z Cagliari.

Článek

"Je to poslední novinka. Ode dneška nebude žádná prádelna, budeme si brát své vybavení na vyčištění domů," prohlásil Lucarelli. Podle agentury ANSA je majetek klubu obstaven a do aukce půjde i veškerý nábytek z šaten včetně lavičky trenéra Robertga Donadoniho.

Parmě, jež v posledních dvou měsících dvakrát změnila majitele, nyní hrozí, že kvůli ekonomické situaci nedohraje ani aktuální ligový ročník. Poslední celek Serie A v neděli nenastoupil k domácímu duelu s Udine, protože neměl peníze na zajištění pořadatelské služby.

Odložení dalšího zápasu ale nechtějí hráči připustit a jsou připraveni vyrazit k utkání do Janova vlastními auty, přestože v klubu nedostali od začátku sezony zaplaceno.

Současný předseda klubu Giampietro Manenti je ale přesvědčen, že tak daleko situace nezajde a klub hráčům zajistí autobus. "Tým nebude muset nic platit," řekl rozhlasové stanici Radio Parma.

Reklama

Související témata: