Hlavní obsah

Fotbalisté Parmy kvůli dluhům bojkotují ligový zápas v Janově

Řím

Vedení Parmy se sice podařilo získat sponzora pro cestu k ligovému zápasu v Janově, nedělní utkání ale přesto bude velmi pravděpodobně odloženo. Fotbalisté posledního celku italské ligy se totiž na protest proti tomu, že od začátku sezony nedostali výplaty, rozhodli nenastoupit.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Parmy Alessandro Lucarelli v zápase s Neapolí.

Článek

"V Janově hrát nebudeme, požádali jsme o odložení zápasu," prohlásil kapitán Alessandro Lucarelli, který ve čtvrtek mimo jiné oznámil, že v rámci úsporných opatření si hráči musí sami prát dresy. "Tým chce ještě týden počkat, jak se vedení klubu k finanční situaci postaví," přidal předseda hráčské asociace Damiano Tommasi.

Přitom ještě začátkem týdne Lucarelli tvrdil, že k duelu v Janově tým odjede, i kdyby měl cestovat vlastními auty. Šéf klubu Giampietro Manenti navíc sehnal jednorázového sponzora, který měl příspěvkem 20 tisíc eur pokrýt náklady na cestu i ubytování.

Parmě tak vážně hrozí, že kvůli dluhům, které dosahují výše 96 milionů eur (přes 2,6 miliardy korun), neodehraje druhé utkání za sebou. K nedělnímu zápasu s Udine nenastoupila, protože neměla dost prostředků na zajištění bezpečnostní služby a elektřiny. Kvůli finančním potížím také přišla o start v Evropské lize a v této sezoně italské ligy jí byl odečten jeden bod.

Hráče Parmy se rozhodli podpořit i fotbalisté ostatních klubů a ke všem víkendovým zápasům Serie A nastoupí s patnáctiminutovým zpožděním.

Reklama

Související témata: