Hlavní obsah

Šéf Neapole pohrozil fotbalistům nekonečným soustředěním

Fotbalisty Neapole zřejmě čekají krušné časy. Prezidentovi italského klubu Aureliovi De Laurentiisovi totiž došla trpělivost se špatnými výsledky a hráčům pohrozil, že jestli urychleně nedojde ke zlepšení, pošle tým trenéra Rafaela Beníteze po sezóně na nekonečné soustředění.

Foto: Cesare Abbate, ČTK/AP

Smutný fotbalista Neapole Lorenzo Insigne.

Článek

De Laurentiis se rozhodl jednat poté, co Neapol ve středu vypadla v semifinále Italského poháru po domácí prohře s Laziem Řím a v Serii A už pět zápasů nevyhrála. "Nejsem příznivcem dlouhých soustředění, ale v Neapoli může hráče rozptylovat příliš mnoho atrakcí," uvedl.

"Chci disciplínu. Výplaty jsem vždycky platil do posledního centu a nikdy jsem se s nimi neopozdil," přidal De Laurentiis. "Za posledních deset let jsem za posily utratil 386 milionů eur (asi 10,6 miliardy korun), takže chci vidět nějaké odhodlání," prohlásil.

Neapol po sérii špatných výsledků klesla ze třetího na šesté místo tabulky, trenér Benítez však situaci nevidí tak dramaticky jako jeho nadřízený. "V Italském poháru jsme došli do semifinále a v Evropské lize jsme ve čtvrtfinále, takže nejde říct, že se nám nedaří. Ještě žijeme, akorát potřebujeme začít dávat góly," citoval kouče server BBC.

Reklama

Související témata: