Hlavní obsah

Italské policii se přihlásil šéf gangu korumpujícího fotbalisty

Bergamo

Italské policii se přihlásil makedonský občan Hristijan Ilievski, který je považován za vůdce sázkařského gangu uplácejícího fotbalisty v první i druhé italské lize. Podle agentury ANSA se muž stíhaný od roku 2011 přihlásil na polici poblíž Bergama, což by mohlo znamenat, že je připravený spolupracovat na vyšetřování rozsáhlé korupční kauzy.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Fanoušci italského týmu FC Turín. Ilustrační foto.

Článek

Sázkařská aféra v Itálii vypukla v roce 2011, policie tehdy vyšetřovala až 150 zápasů a zadržela mimo jiné osm mafiánů. Zadržet se však nepodařilo Ilievského, který měl patřit ke klíčovým postavám jako vůdce gangu Zingari. Nyní by měl poskytnout důležité svědectví a přinést vyšetřovatelům další důkazy.

Kauza se dotkla i několika hvězd včetně trenéra italské reprezentace Antonia Conteho, který byl vyšetřován za dobu, kdy působil v roce 2010 v Sieně. Vyšetřováni byli i legenda Giuseppe Signori, reprezentant Domenico Criscito, který kvůli tomu přišel o mistrovství Evropy, Leonardo Bonucci či kapitán Lazia Stefan Mauri, který dostal zákaz činnosti stejně jako tehdejší kapitán Bergama Cristiano Doni.

Reklama

Související témata: