Hlavní obsah

Lazio Řím - Inter 1:2Inter otočil zápas na hřišti Lazia

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán otočili v italské lize zápas na hřišti Lazia Řím a zvítězili 2:1. Oba góly vítězů vstřelil Hernanes, Lazio dohrávalo v devíti. Římský celek tak zůstal na třetím místě o bod za městským rivalem AS, má ale náskok tří bodů před Neapolí, která pouze remizovala na půdě poslední Parmy 2:2.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky proti Laziu

Článek

V bojích o poháry uspěla Fiorentina, která se po výhře 3:2 v Empoli vrátila na páté místo před Sampdorii Janov, jež zvítězila na hřišti Udine 4:1. Cesena prohrála 2:3 se Sassuolem a po jedné sezoně v nejvyšší soutěži se vrací do Serie B.

Lazio odstartovalo duel s Interem gólem v osmé minutě, kdy se po Andersonově přihrávce prosadil Candreva. Římané si ale zápas zkomplikovali, neboť v 24. minutě obdržel Maurício červenou kartu za faul na Palacia a Hernanes z přímého kopu překvapivou přízemní střelou k tyči vyrovnal.

V 61. minutě šli domácí dokonce do devíti, za faul na Podolského byl vyloučen gólman Marchetti. Do branky se postavil náhradník Berisha a uvedl se zneškodněním Icardiho penalty. Přesto domácí na bodový zisk nedosáhli, v 84. minutě rozhodl druhým gólem Hernanes. Inter už sedmkrát v řadě neprohrál a stále živí šance na pohárovou Evropu.

Parma sestupuje

Parma je dalším z jistých sestupujících týmů, proti čtvrté Neapoli ale začala dobře. V deváté minutě se po chybě hostujícího brankáře Andújara prosadil Palladino. Za Neapol zareagoval 14. gólem v sezoně Gabbiadini, ještě v prvním poločase ale vrátil Parmě vedení Jorquera.

Po přestávce hosté více útočili a vedení Parmy několika povedenými zákroky držel gólman Mirante až do 72. minuty, kdy se trefil Mertens.

Hvězdou zápasu Empoli - Fiorentina byl útočník hostů Iličič, který se podílel na všech gólech svého týmu, když si připsal dvě branky a jednu asistenci. Domácí se sice snažili dosáhnout alespoň na bod, šťastnou ruku měl trenér Sarri, jenž poslal do hry v 76. minutě Mčedlidzeho a ten za minutu snížil na 2:3. Prodloužit sérii zápasů bez prohry se domácím ale nepodařilo.

Sampdoria po šesti zápasech bez výhry jednoznačně zvítězila v Udine. První dvě branky vstřelil záložník Soriano, deset minut před koncem zvýšil prvním gólem v dresu janovského celku Acquah. Drobnou zápletku do zápasu přinesla Di Nataleho penalta z 87. minuty, jenže o dvě minuty později vrátil hostům třígólový náskok Duncan.

Cesena potřebovala porazit Sassuolo a zároveň pomoc Palerma v zápase s Bergamem, ani jedno se však nezdařilo. Cesena sice po prvním poločase vedla 2:0, po přestávce ale hosté zabrali a zápas otočili. Bergamo vyhrálo v Palermu 3:2, jistotu záchrany však stále nemá.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Chievo - Hellas Verona 2:2 (9. Paloschi, 40. Pellissier z pen. - 20. Gómez, 26. Toni)
Cesena - Sassuolo 2:3 (15. Defrel, 29. Brienza - 48. Zaza, 51. Taider, 69. Missiroli)
Palermo - Bergamo 2:3 (43. Vázquez, 68. Rigoni - 6. Baselli, 17. vlastní Andelkovič, 51. Gómez)
Udine - Sampdoria Janov 1:4 (87. Di Natale z pen. - 25. a 62. Soriano, 80. Acquah, 89. Duncan)
Empoli - Fiorentina 2:3 (27. Saponara, 77. Mčedlidze - 4. a 68. Iličič, 57. Salah)
Parma - Neapol 2:2 (9. Palladino, 33. Jorquera - 28. Gabbiadini, 72. Mertens)
Lazio Řím - Inter Milán 1:2 (8. Candreva - 26. a 84. Hernanes).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články