Hlavní obsah

Inter prodal do Realu mladého chorvatského záložníka Kovačiče

Madrid

Inter Milán prodal do Realu Madrid za zhruba 35 miliónů eur (946 miliónů korun) mladého chorvatského záložníka Matea Kovačiče. Jednadvacetiletý reprezentant, jenž se bude snažit prosadit ve velké konkurenci ve středové řadě Bílého baletu, bude na San Bernabeu oficiálně představen ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Nadějný chorvatský záložník Mateo Kovačič se stěhuje z Interu Milán do Realu Madrid.

Článek

Kovačiče v minulé sezóně označoval kouč Roberto Mancini za budoucnost Interu, nyní se však musel smířit s jeho odchodem. "Všichni z toho jsme smutní: já, prezident, vedení klubu i hráči. Nikdo z nás nechtěl, aby k tomu došlo, ale musíme dodržovat pravidla finanční fair play," řekl Mancini.

Inter, jenž v předchozím ročníku skončil v tabulce Serie A až osmý, přišel kvůli absenci v pohárové Evropě a chybějícím financím také o Švýcara Xherdana Shaqiriho, který zamířil do Stoke. "Oba odešli ze stejného důvodu, ale nyní se budeme snažit přivést jiné hráče. Snad se nám to podaří rychle, protože liga začíná příští týden," uvedl Mancini.

V květnu Inter souhlasil s tím, že zaplatí pokutu za to, že porušil finanční pravidla UEFA. Šest miliónů eur musel zaplatit hned, a pokud se v následujících letech opět začne zadlužovat, mohou se sankce vyšplhat až na 20 miliónů eur.

Reklama