Hlavní obsah

AS Řím - Juventus 2:1Džeko přispěl gólem k výhře AS Řím nad Juventusem

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím porazili ve šlágru druhého kola italské ligy mistrovský Juventus Turín 2:1. První gól v novém působišti vstřelil útočník Edin Džeko, který v římském celku hostuje z Manchesteru City. Lazio Řím v neděli překvapivě prohrálo na hřišti Chieva Verona 0:4. Neapol neudržela vedení a remizovala se Sampdorií 2:2.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Edin Džeko z AS Řím slaví svůj gól proti Juventusu.

Článek
Fotogalerie

Domácí AS Řím do zápasu s Juventusem vstoupil aktivně a úřadujícího mistra několikrát zatlačil do jeho pokutového území. Nejblíže brance byl v prvním poločase Pjanič, který trefil tyč. Právě bosenský záložník pak v druhé půli otevřel skóre, když v 61. minutě poslal míč z přímého kopu do branky a gólman Buffon se za balonem pouze ohlédl.

Turínský celek v zápase obdržel hned dvě červené karty. Nejprve ji sudí Rizzoli ukázal nehrajícímu Rubinhovi, v 78. minutě byl vyloučen obránce Evra a přesilovku takřka ihned využil Džeko.

V závěru sice snížil Dybala, vyrovnat se ale hostům nepodařilo. Juventus tak nezačal cestu za obhajobou titulu dobře, v prvních dvou kolech nezískal ani bod.

Lazio utrpělo debakl

Lazio nezvládlo první poločas a dostalo v něm hned tři branky. Nejprve gólman Berisha nedosáhl na skákavou střelu Meggioriniho. Ten byl i u druhého zásahu, když poslal centr Paloschimu a pětadvacetiletý útočník se nemýlil.

Před přestávkou navýšil náskok Chieva z přímého kopu Birsa. V 53. minutě mohl snížit Parolo, jeho pokus ale zneškodnil gólman Bizzarri. O čtvrt hodiny později jakékoliv naděje hostů utnul druhou trefou v zápase Paloschi.

Neapol byla v prvním dějství utkání se Sampdorií Janov jasně lepším týmem a vytvořila si dvougólový náskok, o obě trefy se postaral Higuaín. Jenže i hosté měli svého dvougólového střelce, v rozmezí dvou minut se dvakrát prosadil Eder: nejprve z penalty, následně po pěkné individuální akci.

Dva góly vstřelil také Jovetič z Interu Milán a zařídil tak výhru 2:1 na půdě nováčka Carpi. Fiorentina sice vedla od desáté minuty duelu v Turíně zásluhou Alonsa, domácí ale díky povedené desetiminutovce v druhé půli otočili stav na 3:1.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
AS Řím - Juventus Turín 2:1 (61. Pjanič, 79. Džeko - 87. Dybala)
Bergamo - Frosinone 2:0 (21. Stendardo, 69. Gómez)
Carpi - Inter Milán 1:2 (81. Di Gaudio - 31. a 89. z pen. Jovetič)
Chievo - Lazio Řím 4:0 (30. a 68. Paloschi, 12. Meggiorini, 45. Birsa)
FC Janov - Hellas Verona 2:0 (57. Pavoletti, 76. Gakpé)
FC Turín - Fiorentina 3:1 (67. Moretti, 69. Quagliarella, 77. Baselli - 10. Alonso)
Neapol - Sampdoria Janov 2:2 (9. a 39. Higuaín - 57. z pen. a 59. Eder)
Udine - Palermo 0:1 (8. Rigoni)

Reklama

Související témata: