Hlavní obsah

Zlobivý Balotelli se zásadně změnil. Cítí, že dostává poslední šanci

Zlobivé a hlavně naprosto nezkrotné dítě italského fotbalu Mario Balotelli se mění k lepšímu. Alespoň generální ředitel milánského AC Adriano Galliani to tvrdí a Balotelliho chválí. „Nejspíše si uvědomil, že působení v našem klubu je jeho poslední šancí,“ řekl Adriano Galliani v rozhovoru pro Sky Sport Italia o pětadvacetiletém útočníkovi, který přišel mezi Rossoneri na hostování z Liverpoolu.

Balotelliho trefa proti Mantově

 
Článek

Generální ředitel AC Milán šel dokonce tak daleko, že nazval Balotelliho proměnu proměnou doslova radikální.

„O jeho fotbalových kvalitách a technických přednostech nikdo nikdy nepochyboval, problém byl s jeho přístupem. A všude, kde se objevil," narážel na předchozí Balotelliho angažmá a incidenty, které měl. Bylo přitom jedno, zda působil v milánském Interu, Manchesteru City nebo snad Liverpoolu.

A nebylo jich málo. Trenéru Mancinimu šel v době angažmá v Manchesteru City po krku a málem se s ním popral, při předešlém působení v AC Milán inzultoval rozhodčího, na ostrovech si vypálil v bytě koupelnu, když si chtěl nudu zpestřit ohňostrojem...

V Liverpoolu, kam přestoupil loni v létě za 16 miliónů liber, se během první sezóny neprosadil, takže klub ho poslal zpátky na hostování do AC Milán.

Balotelli přichází i půl hodiny před srazem

„Nejspíš si uvědomil, že dostává poslední šanci. A došlo mu, že s ní už nesmí plýtvat," povšiml si generální ředitel klubu

Velkou roli v tom sehrává srbský trenér Siniša Mihajlovič. „Často chce, aby hráči přišli na snídani už v půl deváté, ale Balotelli dorazí už před osmou. A tak je to se vším. Jako první přichází na trénink, jako poslední z něho odchází," tvrdí generální ředitel AC Milán.

„Pokud bude pokračovat v přístupu, jaký měl během prvního týdne, bude vše v naprostém pořádku."

Balotelli si po příchodu z ostrovů za AC Milán ještě ligu nezahrál. V prvním utkání proti Empoli seděl jen mezi náhradníky na lavičce a trenér ho na hřiště vůbec neposlal, ve čtvrteční přípravě proti Mantově (3:2) mu však stačily pouhé tři minuty k tomu, aby přesnou technickou střelou zhruba z 23 metrů k tyči otevřel skóre (viz video).

Reklama

Související témata: