Hlavní obsah

Nedvěd válel jako v dobách své největší slávy! Juventusu to ale na trofej nestačilo

Velká jména se sešla v úterý večer na turínském fotbalovém stadiónu. Legendy domácího Juventusu v přátelském charitativním zápase pod záštitou UNESCO přivítaly slavné hráče argentinského celku Boca Juniors a bylo se na co dívat. Tak jako před několika lety, velkou roli měl na trávníku znovu Pavel Nedvěd. Staré dámě to ale na zisk trofeje nestačilo.

Legendy Juventusu i s Nedvědem hrály proti Boce Juniors.

 
Článek

Český záložník, který oblékal dres Juventusu v letech 2001 až 2009, připravil ve spolupráci s Maurem Camoranesim vyrovnávací trefu pro svého spoluhráče Davida Trezegueta. Za Bocu se už předtím prosadil další bývalý středopolař Andrés Guglielminpietro. V základní hrací době duel skončil nerozhodně 1:1, pohár nakonec získali hosté. Argentinci uspěli 4:2 v penaltovém rozstřelu.

Výtěžek z exhibičního duelu putuje na účet UNESCO a měl by posloužit charitativním účelům. I kvůli tomu se do Turína sjela celá plejáda skvělých fotbalistů.

Za Juventus nastoupili vedle Pavla Nedvěda například Fabrizio Ravanelli, Edgar Davids, Angelo Peruzzi, Mauro Camoranesi, David Trezeguet nebo Ciro Ferrara. Dres Bocy Juniors po letech znovu navlékli gólman Roberto "El Pato" Abbondanzieri, nejlepší kanonýr klubu Martín "El Loco" Palermo (404 zápasů/236 gólů) či další výtečný reprezentant Argentiny Claudio "El Pájaro" Caniggia.

Oba týmy se střetnou ještě jednou, v listopadu se na Estadio La Bombonera v Buenos Aires uskuteční odveta.

Reklama

Související témata:
UNESCO