Hlavní obsah

Neapol - Juventus 2:1Juventus prohrál v Neapoli, AS Řím deklasoval nováčka Carpi

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole porazili v šestém kole italské ligy Juventus Turín 2:1. Úřadující mistr má po dalším nezdaru na kontě stále pouze jediné vítězství. AS Řím deklasoval nováčka Carpi 5:1. Stínem na výsledku z pohledu domácího týmu bylo zranění legendy Francesca Tottiho. Carpi stále čeká na první tříbodový zisk v nejvyšší soutěži.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Smutný trenér Juventusu Massimiliano Allegri (vlevo). Vpravo záložník Paul Pogba.

Článek
Fotogalerie

Neapol otevřela skóre z první větší šance, když se po pohledné kombinaci Insigneho a Higuaína prosadil první jmenovaný hráč. Radosti si italský útočník ale příliš neužil, neboť ve 40. minutě kvůli zranění musel opustit hřiště.

Přesto domácí dokázali navýšit náskok, když Higuaín v 62. minutě vstřelil pátý gól v sezoně. Všechny zásahy Argentinec zaznamenal na domácím stadionu. Minutu poté sice snížil Lemina, který v Juventusu hostuje z Marseille, na body "Stará dáma" ale nedosáhla a v tomto ročníku zaznamenala už tři prohry, stejně jako v celé předchozí sezoně.

Ambiciózní celek AS Řím v předchozích dvou kolech získal jediný bod, proti Carpi si ale šel od počátku pro vítězství. V rozmezí 24. a 31. minuty se trefili Manolas, Pjanič a Gervinho. Poslední jmenovaný oslavil vstřelenou branku v Serii A poprvé od listopadu 2014.

Kapituloval ale také gólman De Sanctis, který v bráně AS Řím zaskakuje za zraněného Szczesného. Hlavou ho překonal Borriello, jenž má také zkušenosti z působení v AS.

Po přestávce poslal trenér García na hřiště Tottiho, po jehož střele se k dorážce dostal Salah a zvýšil na 4:1. Legenda AS Řím ale musela už v 55. minutě vystřídat kvůli zranění. Pátý gól domácích vstřelil Digne, který v Římě hostuje z Paris St. Germain. Následně mohl snížit z penalty Matos, De Sanctis ale zneškodnil pokutový kop i dorážku.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
AS Řím - Carpi 5:1 (24. Manolas, 28. Pjanič, 31. Gervinho, 51. Salah, 68. Digne - 34. Borriello),
Neapol - Juventus 2:1 (26. Insigne, 62. Higuaín - 63. Lemina).

Reklama

Související témata: