Hlavní obsah

Inter - Juventus 0:0Neapol porazila v italské lize vedoucí Fiorentinu

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole posedmé v řadě bodovali. V osmém kole italské ligy porazili vedoucí Fiorentinu 2:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Rozhodující branku dal Higuaín. Inter Milán remizoval s Juventusem Turín 0:0 a zůstal třetí. Lazio Řím podlehlo Sassuolu venku 1:2.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalista Juventusu Paul Pogba během utkání proti Interu Milán.

Článek

Neapol šla do vedení krátce po změně stran, po Hamšíkově přihrávce se prosadil pošesté v sezóně Insigne. Už po osmi zápasech překonal svůj nejlepší střelecký zápis v nejvyšší italské soutěži, kterým bylo pět branek v sezoně 2012/13.

V 73. minutě ale Fiorentina předvedla pohlednou akci, na jejímž konci byl Kalinič, jenž dal pátý gól v tomto ročníku Serie A. O dvě minuty později však domácím vrátil jednogólový náskok Higuaín, Fiorentina tak neprodloužila sérii pěti výher za sebou.

Začátek duelu Interu s Juventusem spíše než šance přinesl ostré zákroky a několik žlutých karet. Výjimkou byla Cuadradova tvrdá střela ze čtvrté minuty. Na druhé straně v 29. minutě vytáhl gólman Buffon povedenou technickou střelu Brozoviče na břevno.

Juventus má stále jen dvě výhry.

Krátce po změně stran se do další příležitosti dostal záložník Juventusu Cuadrado, Handanovič ale i přes problémy střelu zneškodnil. Khedirův pokus ze 69. minuty pak skončil na tyči. Inter po úvodních pěti výhrách už tři kola nedosáhl na tříbodový zisk. Turínští obhájci titulu mají na svém kontě stále jen dvě vítězství a jsou na 14. místě.

Sassuolo dostalo v sedmé minutě po Luličově faulu k dispozici pokutový kop, který proměnil Berardi; dal první gól v sezoně. Za Lazio mohl dvě minuty nato zareagovat Milinkovič-Savič, jeho pokus ale skončil na tyči.

Po hodině hry zvýšil Missiroli, chvíli poté se však před gólmanem Consiglim ocitl osamocený Anderson a přesně zakončil. Stav ale pouze zkorigoval a Lazio na čtvrtou výhru v řadě nedosáhlo. Sassuolo porazilo římský celek poprvé v historii.

O vítězství FC Janov 3:2 nad Chievem rozhodl v třetí minutě nastavení střídající Tachtsidis. Hellas Verona stále čeká na první tříbodový zisk, s Udine remizoval 1:1. Nováček Frosinone porazil Sampdorii Janov 2:0.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Inter Milán - Juventus Turín 0:0
Boloňa - Palermo 0:1 (23. Vázquez)
Bergamo - Carpi 3:0 (7. Pinilla, 43. Gómez, 63. Cigarini z pen.)
FC Janov - Chievo 3:2 (13. Pavoletti, 17. Gakpé, 90.+3 Tachtsidis - 1. Paloschi, 77. Pellissier)
Frosinone - Sampdoria Janov 2:0 (54. Paganini, 55. Dionisi)
Hellas Verona - Udine 1:1 (41. Pazzini z pen. - 84. Théréau)
Neapol - Fiorentina 2:1 (46. Insigne, 75. Higuaín - 73. Kalinič)
Sassuolo - Lazio Řím 2:1 (7. Berardi z pen., 60. Missiroli - 67. Anderson),

Reklama