Hlavní obsah

Fiorentina - AS Řím 1:2AS Řím po výhře na hřišti Fiorentiny vede italskou ligu

Turín
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím zvítězili v italské lize na hřišti Fiorentiny 2:1 a po čtvrté výhře v řadě se posunuli do čela tabulky. Na druhou pozici se dostala Neapol po vítězství 1:0 na půdě Chieva Verona, avšak pouze o skóre za ní zaostávají hned tři týmy: Fiorentina, Inter Milán a Lazio Řím. Juventus porazil Bergamo 2:0 a teprve potřetí v sezóně získal tři body. AC Milán v závěru rozhodl o výhře 2:1 nad Sassuolem a po třech zápasech naplno bodoval.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Záložník Juventusu Paul Lamine Pogba.

Článek

AS Řím poslal na půdě Fiorentiny do vedení Salah, jenž v kádru Vlků hostuje z Chelsea, která ho v minulé sezóně zapůjčila právě do Fiorentiny. Viola poprvé v sezóně na svém stadiónu inkasovala. V 34. minutě navíc přeběhl Gervinho s míčem polovinu hřiště, nezaváhal ani v koncovce a zvýšil na 2:0 pro hosty.

V druhém poločase mohl římský celek definitivně pojistit tříbodový zisk, Pjaničův pokus ale z brankové čáry odkopl Rodríguez. V závěru zvýšili domácí tlak a AS navíc dohrával v deseti, Babacar ale už pouze zkorigoval.

Neapol proti Chievu předváděla pohledný fotbal a několikrát se dostala do vážné šance, argentinský útočník Higuaín dokonce dvakrát trefil v prvním poločase tyč. V 59. minutě už po Insigneho přihrávce skóroval a sedmým gólem v sezóně rozhodl o čtvrté výhře Neapole za sebou. Kromě porážky v prvním kole v Sassuolu (1:2) Neapol ve všech utkáních bodovala.

Juventus potřetí v sezóně vyhrál

Juventus se proti Bergamu dostal do vedení po půlhodině hry, kdy Dybala překonal gólmana Sportiella střelou zpoza vápna. Argentinský útočník byl i u druhého gólu. V 49. minutě asistoval Mandžukičovi, jenž oslavil první ligovou trefu za Juventus, kam v létě přestoupil z Atlétika Madrid.

Domácí měli možnost v závěru ještě navýšit náskok. Nejprve byl v 73. minutě vyloučen stoper hostů Toloi, o šest minut později kopal Pogba penaltu, jeho pokus ale Sportiello vyrazil. Přesto Juventus svého soka porazil pojedenácté v řadě.

Brankář Sassuola Consigli fauloval ve 30. minutě v pokutovém území milánského útočníka Baccu a byl vyloučen. Nově příchozí Pegolo se postavil proti penaltě, ale pokus faulovaného Kolumbijce nezneškodnil, přestože vystihl stranu.

V 53. minutě vyrovnal z přímého kopu Berardi, kterému se proti AC daří: za Sassuolo už mu vstřelil od sezóny 2013/14 osm branek. Přesto se domácí radovali z tříbodového zisku, když v závěru po Bonaventurově rohovém kopu rozhodl střídající Adriano. V brance Milána debutoval teprve šestnáctiletý Gianluigi Donnarumma, jenž se stal nejmladším gólmanem v historii, který nastoupil v Serii A v základní sestavě.

Na pátém místě se nachází římské Lazio, které porazilo FC Turín 3:0. Dvěma góly se na tom podílel Anderson. Udine zdolalo zásluhou trefy Lodiho z 20. minuty nováčka Frosinone 1:0 a poprvé v sezóně uspělo na vlastním stadiónu.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Sampdoria Janov - Hellas Verona 4:1 (11. Muriel, 29. Zukanovič, 45.+1 Soriano, 54. Eder - 75. Ionita)
AC Milán - Sassuolo 2:1 (31. Bacca z pen., 86. Adriano - 53. Berardi)
Juventus Turín - Bergamo 2:0 (28. Dybala, 49. Mandžukič)
Udine - Frosinone 1:0 (20. Lodi)
Fiorentina - AS Řím 1:2 (90.+4 Babacar - 7. Salah, 34. Gervinho)
Lazio Řím - FC Turín 3:0 (70. a 90.+4 Anderson, 40. Lulič),
Chievo - Neapol 0:1 (59. Higuaín).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články