Hlavní obsah

Mutu dostal za napadení barmana 14 měsíců s podmínkou

Rumunský fotbalista Adrian Mutu byl v Itálii odsouzen ke 14 měsícům vězení s podmínkou za zbití barmana v roce 2010. Navíc má zaplatit 14 000 eur (380 000 korun). Hráčův právník uvedl, že se proti rozhodnutí soudu ve Florencii odvolá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adrian Mutu.

Článek

"Byl to verdikt namířený proti osobě, ne na základě faktů. Nikdy jsem neviděl takový trest za 25 dní hospitalizace," řekl právník Filippo Bellagamba.

Incident se odehrál během Mutuova působení ve Fiorentině. Fotbalista se dostal s barmanem do konfliktu při placení. Podle svědků ho dvakrát udeřil pěstí a pak do něj na zemi kopal. Barman musel být se zlomeným nosem převezen do nemocnice. Mutu se později hájil, že byl k napadení vyprovokován rasistickými nadávkami.

Šestatřicetiletý Mutu je momentálně hráčem Puné v indické superlize. Za sebou má angažmá v Interu Milán, Chelsea či Juventusu. V roce 2004 měl pozitivní test na kokain, za což dostal sedmiměsíční trest a byl propuštěn z Chelsea. Dopingovou kontrolou neprošel znovu v roce 2010, kdy měl coby hráč Fiorentiny pozitivní test na zakázaný stimulant sibutramin, který se užívá k potlačení chuti k jídlu.

Reklama

Související témata: