Hlavní obsah

AS Řím - Udinese 3:1AS Řím je zpět v čele italské ligy. Juventus padl, Nedvědovi pokazil večer

Řím.

Fotbalisté AS Řím zvítězili v desátém kole italské ligy 3:1 nad Udine a vrátili se do čela tabulky o dva body před Neapol, Fiorentinu a Inter. Neapolští porazili Palermo 2:0, stejným poměrem vyhrála Fiorentina na hřišti předposledního Hellasu Verona. Pavlu Nedvědovi mohl večer, kdy přebíral státní vyznamenání, pokazit úřadující mistr Juventus, jehož je jedním ze šéfů. Stará dáma totiž prohrála na hřišti Sassuloa 0:1 a je až v druhé polovině tabulky.

Foto: Max Rossi, Reuters

Gervinho jásá po třetím gólu AS Řím proti Udine.

Článek

AS Řím se hned z první šance dostal proti Udine do vedení, po Maiconově centru pohotově zakončil bosenský reprezentant Pjanič. Právě Maicon o pět minut později proběhl nedůslednou obranou a navýšil náskok domácích.

I nadále měli Římané více ze hry, až v závěru poločasu se do šance dostal Perica, který ale sám před brankářem Szczesným zaváhal. Na druhé straně zvýšil v druhém dějství na rozdíl tří branek Gervinho. Reprezentant Pobřeží slonoviny vstřelil v posledních pěti ligových zápasech pět gólů. V 77. minutě zkorigoval stav Théréau a AS Řím tak popáté za sebou získal tři body.

Stejnou sérii drží Neapol, která porazila Palermo 2:0. Útočník Higuaín se trefil ve čtvrtém soutěžním duelu v řadě a otevřel v 39. minutě skóre. Deset minut před koncem zhatil naděje hostů na bodový zisk Mertens.

Hellas Verona ani v desátém kole nedosáhl na první výhru. S Fiorentinou prohrával od 25. minuty po vlastním gólu Márqueze. Vyrovnat mohl následně Jankovič, jeho střelu nůžkami ale zneškodnil Tatarusanu. V druhém poločase pojistil tříbodový zisk hostů Kalinič, se šesti góly nejlepší střelec Fiorentiny.

Juventus nezvládl duel na hřišti Sassuola a po prohře 0:1 mu patří 12. pozice. Ve dvacáté minutě se trefil Sansone z přímého kopu k pravé tyči, v závěru poločasu navíc turínský celek oslabil vyloučený stoper Chiellini a hosté už nedokázali na nepříznivý vývoj zareagovat. Sassuolo udrželo domácí neporazitelnost, s Juventusem si navíc poradilo poprvé v historii.

Z celků nacházejících se v horní části tabulky zaváhalo pouze Lazio Řím. To sice od 17. minuty vedlo na hřišti Bergama po gólu Biglii, domácí ale v druhém poločase zápas otočili po vlastním Bastově gólu a rozhodující trefě Gómeze z 86. minuty.

Ve druhém zápase za AC Milán udržel šestnáctiletý brankář Gianluigi Donnarumma první čisté konto v Serii A. Jeho tým porazil Chievo těsně 1:0 a potřetí za sebou bodoval.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
AC Milán - Chievo 1:0 (53. Antonelli)
AS Řím - Udine 3:1 (4. Pjanič, 9. Maicon, 63. Gervinho - 77. Théréau)
Bergamo - Lazio Řím 2:1 (69. vlastní Basta, 86. Gómez - 17. Biglia)
FC Turín - FC Janov 3:3 (28. López, 35. Zappacosta, 89. vlastní Tachtsidis - 26. a 90.+4 Laxalt, 67. Pavoletti)
Frosinone - Carpi 2:1 (51. Ciofani, 90.+1 Sammarco - 66. Marrone)
Hellas Verona - Fiorentina 0:2 (25. vlastní Márquez, 57. Kalinič)
Neapol - Palermo 2:0 (39. Higuaín, 80. Mertens)
Sassuolo - Juventus Turín 1:0 (20. Sansone)

Reklama

Související témata: