Hlavní obsah

Inter - AS Řím 1:0Inter zvládl duel o první místo, Juventus vyhrál turínské derby

Aktualizováno

Inter Milán porazil po brance Garyho Medela v 11. kole italské fotbalové ligy AS Řím 1:0 a vystřídal svého soupeře v čele tabulky. Juventus díky gólu Juana Cuadrada v nastavení vyhrál derby s FC Turín 2:1.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Vzduchem plachtí Paul Pogba z Juventusu.

Článek

Inter může za tři body ze šlágru kola italské Serie A děkovat především slovinskému brankáři Samiru Handanovičovi, jenž předvedl řadu skvělých zákroků.

Už po čtvrthodině vytáhl hlavičku Džeka, o pár minut později si poradil i se střelou Maicona a s následnou Džekovou dorážkou mu pomohl D'Ambrosio. Mezitím zasahoval také na druhé straně Szczesny proti šanci Perišiče.

Po půlhodině přišla jediná branka zápasu, zpoza vápna napřáhl Medel a jeho přízemní střela šla přesně k tyči branky AS. Hosté se sice dostali v druhém poločase do několika šancí, ale všechny končily na skvělém Handanovičovi. Postupně selhali Džeko, Salah i Gervinho. Rüdiger po rohovém kopu pro změnu hlavičkoval těsně vedle.

Největší tlak AS narušilo přísné vyloučení Miralema Pjaniče, který zahrál rukou a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit. Římané sice nadále tlačili, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.

Juventus do nové sezony nevstoupil dobře a poprvé od roku 1993 šel do městského derby jako hůře postavený tým v tabulce. První poločas ale vyšel lépe domácím, kteří zásluhou Paula Pogby vedli 1:0.

Po přestávce byli nebezpeční i hosté. Hned v 51. minutě se po odraženém míči přesně pod břevno trefil Cesare Bovo. Poté musel Buffon dvakrát Juventus podržet, zasahoval proti hlavičce Glika a tečované střele Zappacosty.

V závěru Juventus zatlačil a nakonec se dočkal rozhodujícího gólu. Pogba nejprve z přímého kopu trefil břevno, ale o dvě minuty později poslal Alex Sandro centr do malého vápna a Cuadrado dostal míč do sítě.

Juventus svého městského rivala díky třetí domácí výhře v řadě přeskočil a dostal se na desáté místo. Turín je jedenáctý.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Juventus Turín - FC Turín 2:1 (19. Pogba, 90.+3 Cuadrado - 51. Bovo),
Inter Milán - AS Řím 1:0 (31. Medel).

Reklama