Hlavní obsah

Fiorentina - Frosinone 4:1Fiorentina zdolala Frosinone a posunula se do čela italské ligy

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny porazili v italské lize Frosinone 4:1 a posunuli se do čela tabulky o skóre před Inter Milán. S vedoucí dvojicí neudržela krok Neapol, která remizovala v 11. kole bez branek na hřišti FC Janov.

Článek

Fiorentina proti nováčkovi potvrdila, že patří mezi nejofenzivnější týmy v Serii A, a nastřílela mu čtyři góly za devatenáct minut. V rozmezí 24. a 43. minuty se prosadili Ante Rebič, Gonzalo Rodríguez, Khouma Babacar z penalty a poprvé po letním přestupu do Itálie Mario Suárez. Za hosty zkorigoval skóre těsně před koncem Alessandro Frara.

Frosinone hraje nejvyšší italskou soutěž v tomto ročníku poprvé a nevydařený úsek prvního poločasu přinesl klubu doposud nejhorší výsledek mezi elitou. Nováček totiž zatím v žádném zápasu neinkasoval víc než dvakrát.

Neapol šla do utkání v pozici jasného favorita, ale sérii pěti výher nedokázala v Janově prodloužit. Po bezbrankové remíze alespoň trvá její neporazitelnost, která od srpna čítá už deset zápasů.

Kvůli dvoubodové ztrátě jsou svěřenci kouče Maurizia Sarriho v tabulce čtvrtí, vedle vedoucího dua je před nimi ještě třetí AS Řím.

V souboji tabulkových sousedů Lazio - AC Milán byli úspěšnější hosté. V Římě vyhráli 3:1 a po předchozí třízápasové sérii bez výhry tentokrát natáhli na tři duely svou vítěznou sérii.

AC nasměroval za jednoznačným vítězstvím ve 25. minutě z dorážky Andrea Bertolacci. Po přestávce se ze svého prvního doteku s míčem trefil střídající Philippe Mexés a třetí gól přidal Carlos Bacca. Za Lazio již jen snížil přesnou střelou na bližší tyč Ricardo Kishna.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Fiorentina - Frosinone 4:1 (24. Rebič, 29. Rodríguez, 31. Babacar z pen., 43. Suárez - 87. Frara)
Boloňa - Bergamo 3:0 (52. Giaccherini, 58. Destro, 85. Brienza)
Carpi - Hellas Verona 0:0
FC Janov - Neapol 0:0
Udine - Sassuolo 0:0
Lazio Řím - AC Milán 1:3 (85. Kishna - 25. Bertolacci, 53. Mexés, 80. Bacca)

Reklama

Související témata: