Hlavní obsah

Boloňa - AS Řím 2:2AS Řím remizoval s Boloňou a vedoucí duo Serie A nepřeskočil

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím doma překvapivě prohráli s Bergamem 0:2 a znovu ztratili na čelo tabulky. V pondělním utkání jim může odskočit třetí Fiorentina a také dvojice Inter Milán, Neapol, kterou čeká vzájemný duel o první příčku. Juventus zdolal Palermo 3:0.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Daniele Gastaldello z Boloni odkopává míč před Edinem Džekem z AS Řím.

Článek

Hráči AS před týdnem remizovali s outsiderem z Boloni a dnes místo nápravy rovnou prohráli. Pět minut před koncem prvního poločasu vystihl rozehrávku obrany římského týmu Alejandro Gómez a zdálky mířil přesně. V 82. minutě potrestal skluz Maicona na střelce první branky z penalty Germán Denis.

Juventus po špatném vstupu do sezony potvrdil zlepšenou formu čtvrtou výhrou v domácí soutěži v řadě. Po nedělním vítězství 3:0 nad Palermem, o které se postarali góly v 54. minutě hlavičkou Mario Mandžukič, minutu před koncem Stefano Sturaro a v závěru nastavení Simone Zaza, je v tabulce pátý.

Nováček z Frosinone v záchranářském duelu zdolal doma Hellas Verona 3:2. V tabulce poslední hosté, kteří zatím získali jen šest bodů za šest remíz, zdramatizovali zápas snížením z 0:3 na 2:3, i když už od 19. minutě hráli v oslabení.

Janov hrál proti Carpi v deseti dokonce už od šesté minuty. Dvě minuty nato se sice ujal vedení díky brance Dioga Figueirase, hosté ale během druhého poločasu skóre otočili na 2:1. Předposlední Carpi se tak vzdálilo Hellasu na tříbodový rozdíl.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Boloňa - AS Řím 2:2 (14. Masina, 87. Destro z pen. - 52. Pjanič z pen., 71. Džeko z pen.),
Juventus Turín - AC Milán 1:0 (65. Dybala).

Reklama

Související témata: