Hlavní obsah

Inter - Frosinone 4:0Inter je po výhře nad Frosinone v čele italské ligy

Milán
Aktualizováno

Inter Milán se po výhře 4:0 nad Frosinone dostal na první místo italské fotbalové ligy. Druhá je Neapol, která ve 13. kole zvítězila na hřišti Verony 2:0. Naopak Fiorentina překvapivě ztratila body domácí remízou 2:2 s Empoli.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Stoper Interu Milán Jeison Murillo slaví gól proti Frosinone.

Článek
Fotogalerie

Inter sice musel v osmé minutě skvělým zákrokem proti Soddimově střele podržet brankář Handanovič, od té doby však milánský tým nováčka Serie A přehrával. Gólově se poprvé prosadil po půlhodině zásluhou dorážky Biabianyho.

Po přestávce se nejprve po povedené spolupráci s Ljajičem trefil Icardi a v závěru přidali další góly Murillo s Brozovičem. Inter zvítězil počtvrté v řadě, brankář Handanovič navíc ve stejném počtu zápasů neinkasoval.

Neapol uspěla ve Veroně

Neapol na půdě posledního týmu tabulky jasně dominovala, v první půli měla držení míče přes 70 procent, gól však z převahy vytěžit nedokázala. Podařilo se jí to až po přestávce. Nejprve se i díky tyči trefil Insigne a chvíli nato přidal druhou branku Higuaín.

Ztratila zato třetí Fiorentina, která doma nedokázala porazit Empoli. A to mohla být za remízu ještě ráda, po poločase totiž prohrávala 0:2, domácím se však zásluhou dvou branek Kaliniče podařilo vyrovnat. Fiorentina nicméně vyrovnala bilanci 28 bodů z 13 zápasů, kterou měla i v ročníku 1968/69, kdy naposledy vyhrála italský titul.

Doma nezvítězilo ani římské Lazio, které remizovalo s Palermem 1:1. I přes vyrovnání ve čtvrté minutě nastavení prohrálo Sassuolo na hřišti Janova, o minutu později totiž o výhře domácího týmu rozhodl Pavoletti.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Hellas Verona - Neapol 0:2 (67. Insigne, 74. Higuaín)
Bergamo - FC Turín 0:1 (52. Bovo)
Carpi - Chievo 1:2 (61. vlastní Gamberini - 8. Inglese, 14. Meggiorini)
FC Janov - Sassuolo 2:1 (61. Rincon, 90.+5 Pavoletti - 90.+4 Acerbi)
Fiorentina - Empoli 2:2 (56. a 61. Kalinič - 18. Livaja, 27. Büchel)
Lazio Řím - Palermo 1:1 (70. Candreva z pen. - 21. Goldania)
Udine - Sampdoria Janov 1:0 (34. Agyemang-Badu)
Inter Milán - Frosinone 4:0 (23. Biabiany, 53. Icardi, 87. Murillo, 90.+2 Brozovič).

Reklama

Související témata: