Hlavní obsah

Argentinec Crespo krotí italský obdiv ke krajanovi Higuaínovi: Táhne jen Neapol!

Neapol/Praha

Jen samá chvála se snáší v italské Serii A na sedmadvacetiletého argentinského útočníka Gonzalo Higuaína. Zákonitě, neboť v letošní sezóně se mu střelecky daří a táhne Neapol vzhůru. Pod Vesuvem ho vynášejí do nebe jako fotbalovou superstar, neboť díky jeho gólům vede Neapol tabulku a po pětadvaceti letech si může dělat zase naděje na zisk Scudetta.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník Neapole Gonzalo Higuaín se raduje z gólu, který vstřelil Veroně.

Článek

Naposledy slavila Neapol zisk mistrovského titulu v roce 1990, letos však vykročila za vysněným ligovým primátem víc než slibně. Po čtrnácti odehraných kolech vede tabulky s náskokem jednoho bodu před milánským Interem. Právě Higuaín se o to zasloužil, neboť v minulém kole to byl on, kdo dvěma trefami Inter porazil. Mimochodem - byl to už osmý domácí zápas v řadě, v němž se střelecky prosadil.

„Je jasně nejlepším hráčem v Serii A, ale to ještě není směrodatné. Serie A není nejtěžší soutěží na světě. Teprve kdyby totéž dokázal v dresu Bayernu, Manchesteru United či City nebo třeba Chelsea, mohli byste o něm mluvit jako o skutečném fenomenovi," krotila v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport italský obdiv ke svému krajanovi bývalá argentinská hvězda Hernán Crespo.

„Higuaín sice táhne Neapol, ale musí udělat ještě velký skok, aby se zařadil na úroveň Lewandowského v mnichovském Bayernu či Suáreze v Barceloně. A to vůbec nemluvím o Messim, Ronaldovi a Ibrahimovicovi," prozradil Crespo, jaký je jeho žebříček fotbalových velikánů současnosti.

„Ti tři jsou totiž hvězdnými fotbalisty, kteří by měli hrát někde na Měsíci. Neymar se jim blíží, ale Uruguayec Suárez rovněž. Myslím, že právě Suárez je komplexním fotbalistou, který navíc nijak netrpí tím, že hraje po boku Mesiho a Neymara," připomněl argentinský internacionál, že v budoucnu se může stát právě Uruguayec vážným konkurentem Messiho a Ronalda v boji o Zlatý míč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články