Hlavní obsah

Inter - Lazio Řím 1:2Juventus otočil utkání v Carpi, Inter doma prohrál s Laziem

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán překvapivě prohráli v 17. kole italské ligy na domácím stadionu s Laziem Řím 1:2 a Serii A vedou už jen o bod. Zaváhání Interu využili všichni pronásledovatelé prvního týmu tabulky. Juventus Turín zvítězil v Carpi 3:2 a připsal si sedmou výhru v řadě. Naplno bodovaly také týmy Fiorentiny, Neapole, AS Řím a AC Milán.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté Lazia Řím se radují z branky, kterou vstřelili do sítě lídra tabulky Interu Milán.

Článek

Laziu se v Miláně povedl hned vstup do zápasu, po pěti minutách se tvrdou střelou z vápna prosadil Candreva. Inter sice po hodině hry zásluhou Icardiho srovnal, ale tři minuty před koncem fauloval Melo ve vápně a nabídl Laziu pokutový kop. Candreva ho sice neproměnil, z dorážky už ale míč do brány dostal.

Ve vypjatém závěru ještě viděli červenou kartu hráči na obou stranách. Nejprve musel předčasně do šatny za nakopnutí protihráče domácí Melo, v nastaveném čase i Milinkovič-Savič po dvou žlutých kartách. Výsledek se už ale nezměnil.

Juventus je po horším vstupu do sezony nyní v lize ve skvělé formě, body naposledy ztratil na konci října a od té doby pouze vítězí. V Carpi sice prohrával po brance domácího Borriella, jenže už za tři minuty vyrovnal Mandžukič. Chorvatský útočník se navíc před přestávkou prosadil podruhé. Na začátku druhé půle přidal branku také Pogba a Carpi už zvládlo jen snížit v nastaveném čase.

Neapol zvítězila na hřišti Atalanty Bergamo, po přestávce se o výhru 3:1 postarali Hamšík gólem z pokutového kopu a dvěma zásahy nejlepší střelec ligy Higuaín. Prvním gólem se zároveň dostal na metu 50 branek v Serii A.

Džeko viděl červenou kartu

Neapol je dál třetí jen o skóre za Fiorentinou, která zvítězila 2:0 nad Chievem po brankách Kaliniče a Iličiče. Tým z Florencie bude na přelomu roku mezi prvními třemi mužstvy poprvé od sezóny 1998/99.

Tři body si připsal také pátý AS Řím, který doma zvítězil 2:0 nad Janovem, i když musel závěrečnou čtvrthodinu odehrát bez Edina Džeka. Bosenský útočník dostal červenou kartu za vášnivé protesty po neodpískané penaltě.

Po dvou remízách po sobě zvítězilo AC Milán a poskočilo na šesté místo čtyři body za AS Řím. Milánský tým vyhrál 4:2 na stadionu Frosinone. AC se poprvé v této sezoně podařilo otočit průběh zápasu, po poločase totiž prohrávalo 0:1 a gólově se prosadilo až po přestávce. Po brankách Abateho, Baccy a Alexe sice domácí snížili, ale vítězství Rossoneri potvrdil v nastaveném čase Bonaventura.

Poprvé se v italské lize gólově prosadil dvacetiletý slovenský talent Dávid Ivan, který brankou pojistil výhru Sampdorie 2:0 nad Palermem. Sampdoria zvítězila poprvé od konce října a dostala se na 14. místo tabulky.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
Carpi - Juventus Turín 2:3 (15. Borriello, 90.+2 vlastní Bonucci - 18. a 41. Mandžukič, 50. Pogba)
AS Řím - FC Janov 2:0 (42. Florenzi, 89. Umar)
Bergamo - Neapol 1:3 (54. Gómez - 62. a 85. Higuaín, 52. Hamšík z pen.)
Fiorentina - Chievo 2:0 (20. Kalinič, 32. Iličič)
Hellas Verona - Sassuolo 1:1 (39. Toni - 35. Floccari)
FC Turín - Udine 0:1 (41. Perica)
Frosinone - AC Milán 2:4 (19. Ciofani, 84. Dionisi - 50. Abate, 55. Bacca, 77. Alex, 90.+3 Bonaventura)
Sampdoria Janov - Palermo 2:0 (53. Soriano, 76. Ivan),
Inter Milán - Lazio Řím 1:2 (61. Icardi - 5. a 87. Candreva)

Reklama

Související témata: