Hlavní obsah

Rebelie! Italové kvůli absenci Buffona nehlasovali ve Zlatém míči

Leckdo by se mohl přetrhnout, aby hlasoval v anketě Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu planety, Italové se však této možnosti dobrovolně vzdali. Kouč Azzurri Antonio Conte a kapitán národního týmu Gianluigi Buffon tak učinili na protest proti absenci zkušeného brankáře Juventusu na seznamu kandidátů. Buffon, který minulý rok hrál finále Ligy mistrů, se nevešel ani do širší nominace.

Foto: Profimedia.cz

Gianluigi Buffon zdraví fanoušky.

Článek

Podle italských médií, jejichž zástupci poslali svůj hlas vítěznému Argentinci Lionelu Messimu, tak oba učinili z rozhodnutí tamního svazu.

Před dlouholetou brankářskou jedničkou Juventusu Turín dostali přednost Manuel Neuer, Thibaut Courtois, Iker Casillas, Claudio Bravo a David Ospina, což v italském tisku vyvolalo ostrou vlnu nevole. Deník Gazzetta dello Sport nazval celou kauzu "Buffonata".

Sedmatřicetiletý nestárnoucí gólman loni prožil další velmi úspěšný rok. Juventusu pomohl spolehlivými výkony k zisku domácího treble i postupu do finále Ligy mistrů, s reprezentací se bez větších problémů kvalifikoval na mistrovství světa ve Francii.

Reklama

Související témata: