Hlavní obsah

Buffon chce chytat do čtyřiceti. Po mistrovství světa v Rusku s fotbalem skončím, ujistil

Ještě dva a půl roku chce Gianluigi Buffon vydržet mezi tyčemi turínského Juventusu a italské reprezentační squadry. Italský gólman to prohlásil v předvečer svých osmatřicátých narozenin, které bude slavit ve čtvrtek. „Budu se snažit, abych chytal ještě na příštím mistrovství světa. Ale pak už opravdu přijde čas ukončit kariéru a skončit s fotbalem,“ prozradil své plány Buffon v Miláně při udílení cen Gainni Brera pro italského Sportovce roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianiugi Buffon chce chytat ještě ve čtyřiceti na MS v Rusku.

Článek

Žádná troufalost chytat ještě ve čtyřiceti na světovém šampionátu to od Buffona není. „Je stále světovou extratřídou. Jedním z nejlepších brankářů světa, který si pořád udržuje mimořádnou výkonnost a mezi tyčemi Juventusu může vydržet i v dalších sezónách," poznamenává na Buffonovu adresu jeho někdejší spoluhráč Pavel Nedvěd působící momentálně v Juventusu ve funkci klubového viceprezidenta.

„U nás bude moci zůstat tak dlouho, jak bude chtít," přidával při milánské slávě generální ředitel Staré dámy Giuseppe Marotta.

Pravdou je, že Juventus za "Gigiho" adekvátní náhradu nemá a asi i trenér italské reprezentace by ji hledal těžko. Ostatně, kouč Antonio Conte se nechal před časem slyšet, že největší italskou brankářskou nadějí a případným nástupcem Buffona je podle něho Gianluigi Donnarumma, jenž chytá Serii A za AC Milán. Jenže mladíkovi považovanému za největší brankářský příslib italského fotbalu je teprve šestnáct!

"Doufám, že se na mistrovství světa 2018 dostanu a pak s fotbalem skončím," věří Buffon, že pojede i na šestý světový šampionát a v Rusku si zachytá. A to přesto, že v té době mu bude už čtyřicet.

Buffon, který zatím v dresu squadry odchytal 154 zápasů, prokazuje v italské Serii A mimořádnou formu i v posledních týdnech. Také jeho zásluhou vyhrála Stará dáma jedenáct ligových zápasů v řadě a odčinila tak mizerný start do sezóny. Vždyť už je v tabulce na druhém místě a na vedoucí Neapol ztrácí jen dva body.

"Je to pro nás výjimečné období, protože na jedenáct výher se nedosáhne snadno. Samozřejmě se pokusíme sérii natáhnout a vyhrávat dál, ale musíme být připraveni i na to že i rekordní série jednou skončí. Jsme však na tom dobře psychicky i fyzicky, takže i s tím se vyrovnáme," je si jistý Buffon, jehož Juventus porazil v neděli AS Řím.

Reklama

Související témata: