Hlavní obsah

Enge možná znovu pojede F 3000

PRAHA

Český jezdec Tomáš Enge, kterému jeho slibnou kariéru narušila loňská aféra s marihuanou, se možná vrátí aspoň na skok do seriálu formule 3000, ve kterém působil od roku 1998. Loni ho o celkové vítězství v seriálu připravil právě dopingový nález.

Foto: Právo

Tomáš Enge

Článek

Nabídka přišla od italského týmu Coloni a platí pro závody v Rakousku a Monaku, píše se na internetové stránce Tomáše Engeho.

Coloni má v soutěži dva týmy Coloni a Red Bull a jezdec druhého z nich Rakušan Patrick Friesacher je zraněn a Enge by ho mohl nahradit. Podle Engeho manažera Antonína Charouze jde o velmi lukrativní nabídku, kterou spolu s českým jezdcem zvažují.

"Friesacher si zlomil ruku a Coloni se snaží získat co nejkvalitnější náhradu. Tomu odpovídají i nabízené podmínky. Do konce víkendu musíme oznámit, zda Tomáš pojede," uvedl Charouz.

Závody se jedou 17 května (Rakousko) a 31. května (Monako).

První český pilot, který jel formuli 1, v současnosti zkouší štěstí v několika různých disciplínách. Na okruzích střídá šampionát FIA Grand Turismo a vytrvalostní závody. V minulém týdnu se Enge zúčastnil na Slovensku Rallye Tatry.

V letošním ročníku mezinárodního šampionátu FIA formule 3000 pravidelně startuje další český jezdec Jaroslav Janiš, kterému patří po čtvrtém místě ve druhém závodu v Barceloně průběžná šestá pozice.

Reklama