Hlavní obsah

Atalanta - Fiorentina 2:3Fiorentina vyhrála v Bergamu a drží se vedoucího dua. Džeko zářil

Turín
Aktualizováno

Fiorentina zvítězila v 26. kole italské fotbalové ligy na stadiónu Atalanty Bergamo 3:2. Tým z Florencie se na rozdíl čtyř bodů přiblížil druhé Neapoli, kterou ještě čeká pondělní utkání proti AC Milán. Někdejší teplický útočník Edin Džeko vstřelil dva góly AS Řím při výhře 5:0 nad Palermem.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Edin Džeko a Mohamed Salah (vlevo) z AS Řím v duelu proti Palermu.

Článek
Fotogalerie

Branky v Bergamu padaly až po přestávce. Skóre otevřel prvním gólem v sezoně hostující Matías Fernández po přesném centru Tella. Sám Tello se prosadil v 81. minutě, kdy po rychlém protiútoku nadvakrát překonal Sportiella.

Fiorentina si však závěr utkání zkomplikovala. Jen tři minuty po Tellově gólu se po rohu podařilo snížit Contimu. Dvoubrankový náskok sice hostům o chvíli později vrátil Kalinič, jenže ani tentokrát ho Fiorentina neudržela. V nastaveném čase ještě snížil Pinilla.

Čtvrtý tým tabulky AS Řím deklasoval 5:0 Palermo a vyhrál pátý ligový zápas za sebou. Hvězdou večera byl útočník Edin Džeko, který se dvakrát trefil sám a další dva góly připravil asistencemi.

Poprvé od 10. ledna zvítězilo sedmé Sassuolo, které vyhrálo nad Empoli také 3:2. Hrdinou utkání byl francouzský útočník Gregoire Defrel, který o vítězství rozhodl dvěma góly během pěti minut po přestávce. Sassuolo se i díky bezbrankové remíze Lazia ve Frosinone vrátilo na sedmé místo tabulky.

Osmatřicetiletý útočník Udine Antonio Di Natale neproměnil v 90. minutě utkání na hřišti Janova pokutový kop a jeho tým v severoitalském městě prohrál 1:2. Di Natale nevyužil tři ze čtyř posledních penalt, které zahrával.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Bergamo - Fiorentina 2:3 (84. Conti, 90.+1 Pinilla - 67. Matías Fernández, 81. Tello, 87. Kalinič)
FC Janov - Udine 2:1 (57. Cerci z pen., 70. Laxalt - 33. Ali Adnan)
FC Turín - Carpi 0:0
Sassuolo - Empoli 3:2 (48. a 50. Defrel, 41. Berardi - 36. Zielinski, 70. Maccarone z pen.)
Frosinone - Lazio Řím 0:0
AS Řím - Palermo 5:0 (30. a 89. Džeko, 60. a 62. Salah, 52. Keita)

Reklama

Související témata: