Hlavní obsah

Slavný Totti si postěžoval na vytížení a byl vyřazen z nominace AS Řím

Řím

Ani dlouholetý kapitán a klubová legenda Francesco Totti není v AS Řím nedotknutelný. Devětatřicetiletý fotbalista byl před nedělním zápasem italské ligy s Palermem vyřazen z kádru, protože si v televizním rozhovoru postěžoval na nedostatečné herní vytížení.

Foto: Sport.cz

Francesco Totti z AS Řím na tribuně během utkání Serie A s Palermem.

Článek

"Sice to udělal v návalu vzteku, ale já musím v týmu udržovat pořádek," řekl po výhře 5:0 trenér Luciano Spalletti. "Francesco je skvělý hráč, který si zaslouží respekt, ale to ostatní také. Jinak by si každý mohl říkat, co chce," uvedl kouč s tím, že Tottiho vyřadil pouze z nominace na utkání.

Bývalý italský reprezentant se tak ode dneška bude opět připravovat s týmem. "Byl s námi před zápasem a od zítřka s námi bude opět trénovat. Prohlásil to v záchvatu vzteku a nespokojenosti, to jde pochopit," řekl Spalletti.

Totti má za sebou tříměsíční pauzu zaviněnou zraněním stehenního svalu, v sobotu ale v rozhovoru pro televizní stanici Rai řekl, že je připraven nastoupit. "Chci hrát. Jsem zdravý, ale přesto nejsem v týmu," prohlásil. "Nechci být na lavičce. Chápu, že v mém věku budu hrát méně, ale abych po tom všem, co jsem pro klub udělal, zakončil kariéru takhle, je pro mě těžké," dodal.

Mistr světa z roku 2006, který v sezoně odehrál pouhých pět zápasů a dal jednu branku, také naznačil, že se Spallettim nevychází zrovna nejlépe. "S ním je to jen 'Dobré ráno' a 'Nashledanou'. Nic víc," uvedl. "Čekal bych, že to, co se dovídám z novin, mi řekne do očí," prohlásil.

Reklama