Hlavní obsah

Inter Milán - Juventus 3:0, 3:5 NPJuventus po dramatu postoupil přes Inter do finále poháru

Fotbalisté Interu Milán dotáhli třígólové manko z prvního utkání semifinále Italského poháru s Juventusem, na penalty ale podlehli 3:5. Na zdramatizování dvojzápasu měli zásadní podíl chorvatští fotbalisté Marcelo Brozovič a Ivan Perišič. Juventus si zahraje 21. května v římském finále s AC Milán, který v úterý vyřadil třetiligovou Alessandrii.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Leonardo Bonucci z Juventusu jásá s gólmanem Netem po rozhodujícím gólu při rozstřelu.

Článek

Oba týmy nechaly odpočívat obvyklé brankářské jedničky. Za Inter nastoupil mezi tyče Carrizo, který už v poháru udržel čisté konto v prosincovém duelu s druholigovým Cagliari (3:0). Trenér hostů Allegri dal před Buffonem přednost Netovi, který chytal i první semifinálový zápas.

A právě brazilský brankář hostů inkasoval poprvé v 17. minutě, když po Hernanesově chybě otevřel skóre Brozovič. Zanedlouho mohl druhý gól Interu vstřelit Ljajič, jeho pokus ale skončil na břevně. Juventus v prvním poločase ani jednou nevystřelil, což se mu stalo poprvé v sezoně.

Ani druhé dějství ale nezačalo pro vedoucí tým Serie A dobře: čtyři minuty po změně stran se prosadil další Chorvat v kádru milánského celku Perišič. Vzápětí sice mohl důležitý gól pro Juventus vstřelit Zaza, trefil však pouze tyč.

V 82. minutě vyrovnal skóre dvojzápasu druhým zásahem v utkání Brozovič, tentokrát se trefil z penalty, nařízené po faulu na Perišiče. Ten mohl v závěru dokonat úplný obrat, s jeho pokusem si ale Neto poradil.

Prodloužení rozuzlení nepřineslo a o finalistovi musely rozhodnout penalty. Jako jediný zaváhal v druhé sérii domácí Palacio, který svůj kop nasměroval do břevna. V dresu "Staré dámy" proměnilo všech pět exekutorů.

Italský fotbalový pohár - semifinále, odveta:
Inter Milán - Juventus 3:0 po prodl. (3:0, 1:0), pen. 3:5
Branky: 17. a 82. z pen. Brozovič, 49. Perišič. Proměněné penalty: Brozovič, Manaj, Nagatomo - Barzagli, Zaza, Morata, Pogba, Bonucci. První zápas 0:3, postoupil Juventus.
Ve finále se Juventus utká 21. května v Římě s AC Milán.

Reklama