Hlavní obsah

FC Turín - Lazio Řím 1:1Juventus je zpět v čele italské ligy, soupeř Sparty remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu mají po výhře 2:0 v 28. kole italské ligy na hřišti Bergama v čele tabulky znovu tříbodový náskok před Neapolí. Brankář turínského celku Gianluigi Buffon měl i další důvod k radosti: už 836 minut v lize neinkasoval. Soupeř pražské Sparty v osmifinále Evropské ligy Lazio Řím remizovalo na půdě FC Turín 1:1.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Fotbalisté Juventusu Mario Lemina (uprostřed), Paul Lamine Pogba (vlevo) a Alex Sandro oslavují gól proti Bergamu.

Článek

V Bergamu otevřel skóre v 24. minutě nikým nehlídaný stoper Juventusu Barzagli, který se prosadil poprvé od května 2012, kdy skóroval také do sítě Atalanty. V závěru pojistil tříbodový zisk hostů po individuální akci střídající Lemina, jenž v Juventusu hostuje z Marseille. "Stará dáma" porazila Bergamo ve 12. soutěžním utkání za sebou.

FC Turín se vydařil vstup do zápasu s Laziem. Ve 12. minutě se k dorážce v bezprostřední blízkosti branky hostů dostal Belotti a dal sedmý gól v sezoně, což je dosud nejlepší počin dvaadvacetiletého útočníka v nejvyšší italské soutěži.

O chvíli později fauloval Cataldi ve vápně právě Belottiho a navýšit náskok mohl z penalty Immobile, Marchettiho branku ale přestřelil. Turín neproměnil druhou penaltu za sebou, v 26. kole v Carpi ji nedal López.

Trenér Lazia Stefano Pioli zareagoval na nepříznivý stav už ve 40. minutě dvojím střídáním. Jeho svěřenci se k většímu tlaku dostali v polovině druhého poločasu a Parolo trefil tyč. V 77. minutě dostali také hosté k dispozici pokutový kop po zákroku na střídajícího Keitu a záložník Biglia se nemýlil.

Římané oslnivou formou neoplývají

Lazio popáté v řadě hrálo nerozhodně na soupeřově hřišti a v poslední době neoplývá velkou formou: v šesti zápasech Serie A pouze jednou zvítězilo a dál mu patří osmé místo. Utkání odehrálo v sestavě Marchetti - Konko, Biševac, Hoedt, Lulič (40. Braafheid) - Cataldi (40. Milinkovič-Savič), Biglia, Parolo - Anderson - Djordjevič, Klose (73. Keita). První zápas osmifinále Evropské ligy se bude hrát ve čtvrtek 10. března od 21:05 v Praze.

Pátý Inter Milán využil pátečního zaváhání Fiorentiny na půdě AS Řím (1:4) a zmenšil její náskok na čtvrtém místě na dva body. Do vedení šel v 11. minutě, když Ljajič poprvé od prosince v lize skóroval. O chvíli později na něj navázal 12. trefou v sezoně Icardi.

Naději pro hosty vykřesal těsně před přestávkou Vázquez. Po změně stran ale definitivně rozhodl Perišič, jenž se prosadil také ve středečním semifinále Italského poháru s Juventusem. Palermo z posledních sedmi zápasů získalo pouhé tři body.

AC Milán nezlomil prokletí se Sassuolem a na první ligovou výhru na jeho hřišti si musí počkat minimálně do příští sezony. V 27. minutě poslal domácí do vedení po vydařeném signálu Duncan, kterému přízemní přihrávkou od rohového praporku až na hranici vápna asistoval Berardi.

V druhém poločase výhru Sassuola pojistil Sansone. Hosté nevyužili ani závěrečnou přesilovku po Defrelově vyloučení a přišli o devět zápasů trvající neporazitelnost. Sassuolo oslavilo třetí vítězství za sebou.

Důležité body v boji o záchranu získalo Frosinone, které doma zdolalo Udine 2:0. Na sedmnácté Palermo ztrácí už pouze bod.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
FC Turín - Lazio Řím 1:1 (12. Belotti - 78. Biglia z pen.)
Bergamo - Juventus Turín 0:2 (24. Barzagli, 86. Lemina)
Boloňa - Carpi 0:0
FC Janov - Empoli 1:0 (48. Rigoni)
Frosinone - Udine 2:0 (12. Dionisi, 60. Blanchard)
Sassuolo - AC Milán 2:0 (27. Duncan, 71. Sansone),
Inter Milán - Palermo 3:1 (11. Ljajič, 23. Icardi, 54. Perišič - 45. Vázquez).

Reklama

Související témata: