Hlavní obsah

Udinese - Neapol 3:1Neapol prohrála v Udine a na Juventus ztrácí už šest bodů

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole prohráli v 31. kole italské ligy na hřišti Udine 1:3 a na vedoucí Juventus Turín ztrácejí šest bodů. Jedinou trefu hostů si připsal Gonzalo Higuaín a na kontě má v této sezoně už třicet ligových branek; zápas ale po vyloučení nedohrál. AS Řím zvítězil v městském derby na hřišti Lazia 4:1 a prodloužil sérii bez porážky na deset zápasů. Upevnil si tak třetí místo a za Neapolí zaostává o čtyři body.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Emoce provázely duel mezi Neapolí a Udine. Takto reagoval Gonzalo Higuaín (druhý zleva) poté, co viděl červenou kartu.

Článek

Udine se proti Neapoli dostalo do vedení po čtvrthodině hry. Stoper hostů Koulibaly fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Fernandes. O deset minut později ale vyrovnal střelou z hranice pokutového území Higuaín.

Vzápětí dostalo Udine k dispozici další penaltu, Fernandes ale tentokrát gólmana Gabriela nepřekonal. Přesto portugalský záložník nakonec vrátil domácím vedení, když v závěru poločasu skóroval nůžkami.

Definitivně rozhodl v druhém poločase po Widmerově centru Théréau, v závěru byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Higuaín. Neapol nebodovala poprvé po pěti zápasech. Udine díky první výhře od 28. února odskočilo od sestupových pozic, na které má šestibodový náskok.

Denakl v derby odnesl kouč Lazia

AS Řím otevřel skóre v 15. minutě, když se po Digneho centru zleva prosadil El Shaarawy, pro kterého to byl první gól vstřelený hlavou z celkových 27 v Serii A. Zvýšit mohl na konci poločasu Pjanič, trefil však tyč.

Druhý gól tak dali hosté až v 64. minutě. Perottiho pokus sice znovu zastavila tyč, z dorážky se však prosadil Džeko a oslavil osmou branku v sezoně. Naději pro Lazio vykřesal v 75. minutě po zaváhání gólmana Szczesného Parolo, hosté ale závěr zápasu ovládli. Na konečných 4:1 zvýšili Florenzi a Perotti.

Prohrané derby bylo derniérou na lavičce pro trenéra Stefana Pioliho, jenž byl několik hodin po zápase odvolán a nahrazen trenérem mládeže Simonem Inzaghim.

Inter prohrál s FC Turín

Čtvrtá Fiorentina pouze remizovala se Sampdorií Janov 1:1. Skóre otevřel v 24. minutě domácí záložník Iličič, o čtvrt hodiny později ale tečovanou střelou zpoza vápna vyrovnal Álvarez. Fiorentina nevyužila ani 19 minut dlouhou přesilovku po Correově vyloučení a popáté v řadě nedosáhla na výhru.

Inter Milán nevyužil zaváhání Fiorentiny a po prohře 1:2 s FC Turín zůstal na páté pozici. Zápas pro něj přitom začal dobře: v 17. minutě dostal možnost zahrávat pokutový kop po Morettiho ruce a Icardi jej proměnil.

Druhý poločas ale patřil Turínu. V 55. minutě vyrovnal po Lópezově povedené přihrávce Molinaro a o dvě minuty později byl vyloučen stoper Interu Miranda. Za čtvrt hodiny šli domácí dokonce do devíti po faulu Nagatoma ve vápně, z penalty dokonal obrat Belotti a Turín oslavil vítězství poprvé po pěti zápasech.

Milánskému AC se přestalo dařit: z posledních čtyř zápasů získalo pouze dva body. Na hřišti Bergama dnes podlehlo 1:2. FC Janov deklasoval Frosinone 4:0, k čemuž hattrickem přispěl Suso a stal se teprve druhým španělským fotbalistou, který dal tři góly v jednom zápase italské ligy. Poprvé se to povedlo Luisi Suárezovi v březnu 1963.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Udine - Neapol 3:1 (14. z pen. a 45.+1 Fernandes, 57. Théréau - 24. Higuaín)
Bergamo - AC Milán 2:1 (44. Pinilla, 62. Gómez - 5. Adriano z pen.)
Chievo - Palermo 3:1 (6. Cacciatore, 53. N. Rigoni, 74. Birsa - 28. Gilardino)
FC Janov - Frosinone 4:0 (43., 59. a 76. Suso, 72. L. Rigoni)
Fiorentina - Sampdoria Janov 1:1 (24. Iličič - 39. Álvarez)
Lazio Řím - AS Řím 1:4 (75. Parolo - 15. El Shaarawy, 64. Džeko, 83. Florenzi, 87. Perotti)
Inter Milán - FC Turín 1:2 (17. Icardi z pen. - 55. Molinaro, 72. Belotti z pen.)

Reklama

Související témata: