Hlavní obsah

Juventus - Palermo 4:0Stará dáma deklasovala Palermo a italskou ligu vede o devět bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 33. kole italské ligy Palermo 4:0 a v čele tabulky mají už devítibodový náskok před druhou Neapolí. AS Řím remizoval na hřišti Bergama 3:3, alespoň bod mu zajistil pět minut před koncem střídající Francesco Totti. Na Neapol ztrácejí Římané z třetího místa pět bodů, před Interem Milán mají čtyřbodový náskok. Fiorentina ukončila sérii šesti zápasů bez vítězství, Sassuolo porazila 3:1.

Foto: Paolo Magni, ČTK/AP

Rafael Toloi z Atalanty si vyskočil na záda římskému Edinu Džekovi.

Článek

Juventus se dostal do vedení v desáté minutě, když Pogbův dalekonosný centr zužitkoval Khedira. Palermo se ale postupem času oklepalo a deset minut před přestávkou mělo velkou šanci, již překonaného gólmana Buffona ale pohotově zastoupil turínský obránce.

Definitivně Juventus rozhodl dvěma slepenými góly v rozmezí 71. a 74. minuty. Nejprve po rohovém kopu přesně zakončil Pogba, který se v posledních čtyřech zápasech podílel na sedmi brankách: tři dal a na čtyři přihrál. Vzápětí na 3:0 zvýšil Cuadrado.

Poslední branku domácích přidal střídající Padoin, jenž se prosadil poprvé v sezóně. Juventus nepoznal hořkost porážky už v 23 ligových zápasech, vyhrál posledních 13 utkání na svém stadionu a v osmi po sobě neinkasoval. Palermo se nachází na předposlední 19. příčce se ztrátou tří bodů na nesestupové pozice.

AS Řím sérii zachránil

Favorizovaný AS Řím otevřel skóre v Bergamu v 23. minutě, když Perottiho pas zužitkoval svou slabší pravou nohou Digne, jenž v kádru "Vlků" hostuje z Paris St. Germain. Pro dvaadvacetiletého beka to byla třetí trefa v sezóně. O čtyři minuty později hosté vedli o dvě branky díky Nainggolanovi.

Jenže domácí Atalanta ještě do přestávky vyrovnala zásluhou hráčů, kteří dříve oblékali dres AS Řím. Nejprve se prosadil D'Alessandro, v 37. minutě si pak naskočil na Gómezův rohový kop Borriello a hlavou přesně zakončil.

Obrat dokonal krátce po změně stran po Zukanovičově nedůslednosti druhým gólem v zápase Borriello. AS Řím přesto dokázal prodloužit sérii bez porážky na 12 zápasů, když se pět minut před koncem prosadil po skrumáži v pokutovém území domácích střídající Totti.

Fiorentina vedla nad Sassuolem od desáté minuty, v níž se po Badeljově rohovém kopu hlavou prosadil Rodríguez. V 56. minutě se sice hosté radovali z vyrovnání po gólu Berardiho, minutu poté ale vrátil Fiorentině jednobrankový náskok střelou z voleje Iličič. Definitivně rozhodl o vítězství domácích gólman Sassuola Consigli, který při pokusu o přihrávku obránci poslal míč do vlastní branky.

Brocchi si odbyl úspěšnou premiéru

Úspěšnou premiéru v roli kouče AC Milán prožil bývalý defenzivní záložník a odchovanec "Rossoneri" Cristian Brocchi. Na hřišti Sampdorie Janov jeho svěřenci zvítězili 1:0 díky Baccově gólu z 71. minuty. Milánský celek ukončil sérii pěti zápasů bez výhry a odskočil sedmému Sassuolu na rozdíl čtyř bodů.

I po druhém zápase na lavičce Lazia Řím mohl Simone Inzaghi oslavit tříbodový zisk. Jeho tým po gólech Candrevy z penalty a Onaziho porazil Empoli 2:0. Toskánský celek prohrál poslední čtyři venkovní zápasy.

Důležitý záchranářský souboj mezi Hellasem Verona a Frosinone dopadl lépe pro hosty, o jejichž výhře 2:1 rozhodl v druhé minutě nastavení Frara. Frosinone ztrácí na sedmnácté Carpi pouze jeden, zatímco Verona devět bodů.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Bergamo - AS Řím 3:3 (37. a 50. Borriello, 33. D'Alessandro - 23. Digne, 27. Nainggolan, 85. Totti)
Fiorentina - Sassuolo 3:1 (10. Rodriguez, 57. Iličič, 84. vlastní Consigli - 56. Berardi)
Hellas Verona - Frosinone 1:2 (64. Bianchetti - 15. Russo, 90.+2 Frara)
Juventus Turín - Palermo 4:0 (10. Khedira, 71. Pogba, 74. Cuadrado, 90. Padoin)
Udine - Chievo 0:0
Lazio Řím - Empoli 2:0 (7. Candreva z pen., 44. Onazi)
Sampdoria Janov - AC Milán 0:1 (71. Bacca)

Reklama