Hlavní obsah

Nestárnoucí Buffon. Legenda bude hájit branku Juventusu další dvě sezóny

Turín

I v 38 letech působí svěže a hlavně předvádí parádní zákroky. Brankář Gianluigi Buffon i proto prodloužil smlouvu s Juventusem Turín. Zkušený fotbalista se Staré dámě podle listu Gazzetta dello Sport upsal do konce června 2018. Původní kontrakt měl italskému reprezentantovi vypršet příští rok.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Gianluigi Buffon bude další dvě sezóny hájit branku Juventusu.

Článek

Buffon do Juventusu přestoupil v roce 2001 z Parmy za zhruba 50 miliónů eur, což je stále rekordní částka za gólmana. Staré dámě pomohl k zisku sedmi titulů, naposledy v právě končící sezóně. V ročníku 2006/07 přispěl i k postupu z druhé ligy po trestu za korupci a dvakrát s týmem také došel do finále Ligy mistrů.

Buffon, kterému nová smlouva údajně vynese čtyři milióny eur ročně (asi 108 miliónů korun), je také dlouholetou jedničkou italské reprezentace. V roce 2006 s ní vyhrál mistrovství světa a před čtyřmi lety jí pomohl ke stříbru z evropského šampionátu.

Vedle Buffona se podle tisku na prodloužení kontraktu s vedením Juventusu dohodl i pětatřicetiletý obránce Andrea Barzagli. Také on by se měl Turínu upsat do června 2018.

Reklama

Související témata: