Hlavní obsah

Bitva o Pogbu. Přestup francouzské hvězdy může pokořit hranici 100 miliónů liber

Paříž

Juventus Turín přihazuje, svůj klenot by rád udržel i v další sezóně a nabízí vylepšenou smlouvu. Jenže zájem z Britských ostrovů je obrovský - a monstrózní může být i suma, za kterou by francouzský fotbalista Paul Pogba odešel do starého známého působiště - Manchesteru United. Ta podle listu Daily Mail může překonat magickou hranici 100 miliónů liber (necelé 3,2 miliardy korun).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Francouzský reprezentační záložník Paul Pogba je po ME hodně ceněným zbožím.

Článek

Stane se Pogba skutečně nejdražším fotbalistou planety? V nejbližších dnech nebo týdnech by mělo být jasno. Třiadvacetiletý středopolař je stále hráčem Juventusu, který mu podle agenta Mina Raioly nabízí novou vylepšenou smlouvu do roku 2019 - s platem 130 tisíc liber týdně (4,1 miliónu korun).

Jenže talentovaného záložníka vábí i Manchester United. V dresu Rudých ďáblů Pogba hrál ještě jako mladík tři sezóny, než v roce 2012 odešel do Itálie. Velký zájem o Pogbu má také Real Madrid.

„Máme mnoho nabídek, jsou zajímavé a na všechny reagujeme. Jenže Paul je už přes tři roky hráčem Juventusu, v klubu je spokojený. Proč by ho nechali jen tak odejít?" citují anglická média Raiolu.

Předsednictvo Juventusu nechce tým v žádném případě oslabovat, ale mimořádně lukrativní nabídku přes 3 miliardy korun by Stará dáma přijala. „Juventus ho nechce ztratit. A Paul není posedlý přestupem. V Turíně mu věří, ale ve fotbale nikdy nevíte," dodal nejznámější fotbalový agent Raiola, který dříve zastupoval i současného člena představenstva Bianconeri Pavla Nedvěda.

Kde bude hrát Paul Pogba v příští sezóně?
V Manchester United
34,9 %
V Realu Madrid
11,3 %
V Juventusu
48,7 %
V jiném týmu
5,1 %
Celkem hlasovalo 7866 čtenářů.

Reklama

Související témata: