Hlavní obsah

Inter - Juventus 2:1Inter Milán slaví po obratu výhru nad Juventusem

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán otočili ve 4. kole italské ligy zápas s Juventusem a obhájce titulu porazili 2:1. O výhře soupeře Sparty v Evropské lize rozhodl v 78. minutě Perišič. Skóre tradičního šlágru otevřel v 66. minutě Stefan Lichtsteiner, za domácí však bleskově vyrovnal Mauro Icardi. Inter svého soka na domácí půdě porazil v lize poprvé od roku 2010.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Fotbalista Inter Milán Felipe Melo se raduje z vítězství nad Juventusem.

Článek

Juventus vstoupil do zápasu jako papírový favorit z pozice druhého celku tabulky proti soupeři z její spodní části. V prvním poločase se oba týmy dostaly do dobrých šancí, záložník Juventusu Sami Khedira však své sólo z úvodu utkání nezakončil a Icardiho střela na druhé straně šla těsně vedle.

Po přestávce otevřel skóre Lichtsteiner, radost ale hostům vydržela jen přes minutu. Ve své další šanci se Icardi nemýlil s přesnou hlavičkou po rohu potvrdil pověst specialisty na Juventus, proti kterému se v osmi zápasech trefil už sedmkrát.

Domácí střelec si po brance připsal i asistenci, právě po jeho centru se také hlavou prosadil Perišič. V této sezóně Serie A Icardi z pěti gólů Interu jeden připravil a čtyři vstřelil.

Fiorentina těsně porazila AS Řím

V hektickém závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen záložník Interu Éver Banega. Juventus si vytvořil velký tlak, na vítězství domácích to však už nic nezměnilo.

Milánský celek nastoupil v sestavě: Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon (79. Miangue) - Candreva, Mário, Banega, Medel (75. Melo), Éder (69. Perišič) - Icardi.

V dalším zápase na sebe narazily jiné celky, které se v Evropské lize potkají s českými zástupci. Fiorentinu los určil Liberci ve skupině J, AS Řím je soupeřem Viktorie Plzeň ve skupině E.

V souboji atraktivních jmen měli dlouho navrch hosté z hlavního města, jenže nedokázali proměnit velké šance. Edin Džeko pálil z malého vápna nad, Radja Nainggolan trefil tyč. Jedinou brankou zápasu tak o výhře domácích rozhodl v 82. minutě střelou z dálky Milan Badelj.

Sestava Fiorentiny: Tatarusanu - Tomovič, Astori, Rodríguez - Tello (64. Bernardeschi), Badelj, Sánchez, Milič - Iličič (77. Babacar), Kalinič (84. Cristoforo), Valero.

Sestava AS Řím: Szczesny - Florenzi, Manolas, Fazio, Peres - Nainggolan (85. Iturbe), De Rossi, Strootman - Perotti (78. Totti), Džeko, Salah (67. El Shaarawy).

Italská fotbalová liga - 4. kolo:
Udine - Chievo 1:2 (25. Zapata - 82. Castro, 90.+5 Cacciatore)
Cagliari - Bergamo 3:0 (8. a 73. Borriello, 55. Sau)
Crotone - Palermo 1:1 (23. Trotta - 66. Nestorovski)
FC Turín - Empoli 0:0
Sassuolo - FC Janov 2:0 (58. Politano z pen., 66. Defrel)
Inter Milán - Juventus Turín 2:1 (68. Icardi, 78. Perišič - 66. Lichtsteiner),
Fiorentina - AS Řím 1:0 (82. Badelj)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články