Hlavní obsah

Empoli - AS Řím 0:0Soupeř Plzně uhrál jen bezbrankovou remízu

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím, jedni ze soupeřů Plzně v Evropské lize, uhráli v 11. kole italské nejvyšší soutěže pouze bezbrankovou remízu v Empoli. Druhý celek Serie A zaváhal po čtyřech ligových výhrách v řadě. V tabulce se k němu přiblížily třetí AC Milán na rozdíl jednoho bodu a čtvrté Lazio se ztrátou dvou.

Článek

Římané se proti Empoli museli obejít bez Francesca Tottiho, jenž si při tréninku poranil stehno. I bez své legendy se favorit dostával do dobrých příležitostí, nebyl je však schopen proměnit. Sérii zahozených šancí především ve druhém poločase pak korunoval v nastaveném čase Stephan El Shaarway, který z malého vápna trefil pouze brankáře.

Kouč AS Řím Luciano Spaletti nasadil v Empoli sestavu: Szczesny - Rüdiger (68. Jesus), Manolas, Fazio, Emerson (53. Peres) - Salah, De Rossi (83. Perotti), Nainggolan, Paredes, El Shaarawy - Džeko.

Druhému římskému celku se naopak dařilo, Lazio zvítězilo nad Sassuolem 2:1 díky brankám Senada Luliče a Cira Immobileho. Druhý jmenovaný se v lize prosadil popáté za sebou. Z hráčů Lazia se takový kousek naposledy povedl Hernánu Crespovi v roce 2001, sám Immobile už ale zažil o gól delší sérii na jaře 2014 v dresu Turína.

AC Milán si nejtěsnějším rozdílem poradil s trápící se Pescarou. O výhře 1:0 nad týmem, který tři body naposledy získal na konci srpna, rozhodl ve 49. minutě Giacomo Bonaventura.

Překvapení se v 11. kole zrodilo na opačném konci tabulky, první vítězství v sezoně si připsali fotbalisté posledního Crotone. Ti porazili hosty z Chieva 2:0 díky proměněné penaltě Marcella Trotty ze závěru prvního dějství a gólu Diega Falcinelliho z konce zápasu. Hostující celek čeká na výhru už čtyři zápasy, vítězné Crotone si naopak ziskem pátého bodu výrazně pomohlo v boji o záchranu. Od Pescary na sedmnáctém, nesestupovém místě jej dělí dva body.

Další ze soků českých celků v Evropské lize Inter Milán prohrál se Sampdorií Janov 0:1. Soupeře Sparty ze skupiny K skolil gólem do šatny Fabio Quagliarella. Ve druhém poločase se sice Inter dostal do několika dobrých šancí k vyrovnání, v nastavení dokonce obránci Sampdorie vykopávali míč z brankové čáry, vedení si však klub z Janova vzít nenechal.

V tabulce se tak Sampdoria dotáhla na svého soupeře se čtrnácti body. Český útočník Patrik Schick zůstal pouze na lavičce.

Kouč Interu Milán Frank de Boer nasadil sestavu: Handanovič - Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon - Brozovič, Mário, Banega - Candreva (76. Perišič), Icardi, Éder (76. Palacio).

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Bergamo - FC Janov 3:0 (36. a 45.+2 Kurtič, 84. Gómez),
AC Milán - Pescara 1:0 (49. Bonaventura),
Crotone - Chievo 2:0 (45.+3 Trotta z pen., 90.+2 Falcinelli),
Empoli - AS Řím 0:0,
Lazio Řím - Sassuolo 2:1 (50. Lulič, 55. Immobile - 57. Defrel),
Sampdoria Janov - Inter Milán 1:0 (44. Quagliarella)

Reklama