Hlavní obsah

Neapol - Lazio Řím 1:1Neapol na výhru čeká už tři zápasy

Neapol
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole remizovali v 12. kole italské ligy 1:1 s Laziem Řím a nedokázali tak vyhrát ve třetím soutěžním zápase po sobě. Lazio se posunulo na třetí místo o skóre před AC Milán a ztrácí pět bodů na vedoucí Juventus Turín, pátá Neapol má o bod méně než její dnešní soupeř.

Článek

Úvodních 50 minut nabídlo několik zajímavých šancí, za domácí se do nadějného zakončení dostali Mertens nebo Insigne, nebyli však úspěšní. V 52. minutě už Neapol slavila, když si slovenský reprezentant Hamšík pohrál s hostujícími obránci a přízemní střelou překonal gólmana Marchettiho. Neapolský kapitán se přímo podílel na třech z posledních čtyř soutěžních gólů týmu: dva dal a na jeden přihrál.

Jenže o 87 sekund později Lazio vyrovnalo, když se podobnou akcí jako Hamšík prezentoval na druhé straně Keita a čtvrtou trefou ve svém desátém zápase sezony vyrovnal svůj gólový účet z celého minulého ročníku.

Tlak pak měli spíše domácí, rozhodnout zápas ve svůj prospěch ale nedokázali a Lazio prodloužilo sérii bez porážky už na sedm utkání.

FC Turín si spravil chuť po předchozích třech zápasech bez výhry a nováčka Cagliari rozdrtil 5:1. Dvěma góly se na tom podílel Belotti, jenž je s osmi trefami na třetím místě v tabulce střelců Serie A. Turín se ale může pochlubit i dalšími střelci: je jediným klubem italské ligy, z jehož kádru už pět hráčů vstřelilo čtyři či více branek.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
FC Turín - Cagliari 5:1 (2. a 57. z pen. Belotti, 11. Ljajič, 38. Benassi, 51. Baselli - 41. Melchiorri)
Neapol - Lazio Řím 1:1 (52. Hamšík - 54. Keita)

Reklama

Související témata: