Hlavní obsah

Juventus - Pescara 3:0Juventus potvrdil roli favorita, Neapol po více než devíti letech vyhrála v Udine

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 13. kole italské ligy nováčka Pescaru 3:0 a v čele neúplné tabulky mají sedmibodový náskok před AS Řím. Neapol zvítězila na hřišti Udine 2:1 a posunula se na čtvrté místo. Obě branky vítězů vstřelil Lorenzo Insigne, který skóroval poprvé od dubna. Neapol porazila Udine na jeho hřišti po více než devíti letech.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Záložník Juventusu Sami Khedira (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Pescaře.

Článek

Juventus držel po většinu času proti Pescaře míč na svých kopačkách, v prvním poločase ale neměl střeleckou převahu. Přesto se dostal v 36. minutě do vedení, když se potřetí v sezoně prosadil Khedira.

Druhé dějství už bylo absolutně v režii favorita. Khedira si ke gólu připsal do statistik i asistenci u branky Mandžukiče a dvacet minut před koncem se povedenou střelou k tyči ze střední vzdálenosti prosadil Hernanes.

Za rozhodného stavu poslal domácí trenér Massimiliano Allegri za Mandžukiče do hry útočníka Moise Keana, který se stal prvním hráčem narozeným v roce 2000, který nastoupil k zápasu Serie A. Pescara nadále čeká na první bodový úspěch proti Juventusu.

Neapol veze z Udine tři body

První poločas v Udine příliš šancí nepřinesl, favorizovaná Neapol vyslala pouze dvě střely, což bylo nejmíň od únorového zápasu s Fiorentinou. Po přestávce však přibyly nejen šance, ale také góly. Insigne zaznamenal dvě podobné trefy, když zužitkoval přízemní centry z pravé strany. U druhé branky mu k tomu dopomohl i nedůrazný odkop domácího bránícího hráče.

V 59. minutě snížil po Kumsově rohovém kopu střídající Perica. Udine tak nenavázalo na předchozí čtyři zápasy, v nichž bodovalo. Neapol naopak naplno bodovala po dvou utkáních.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Chievo - Cagliari 1:0 (53. Gobbi)
Udine - Neapol 1:2 (59. Perica - 47. a 57. Insigne)
Juventus Turín - Pescara 3:0 (36. Khedira, 63. Mandžukič, 69. Hernanes)

Reklama

Související témata: