Hlavní obsah

AC Milán - Inter 2:2Inter získal remízu v milánském derby gólem v nastavení

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán, jedni ze soupeřů Sparty v Evropské lize, remizovali ve šlágru 13. kola italské ligy v derby s AC Milán 2:2. Bod jim dramaticky zachránil v nastaveném čase Ivan Perišič. AC Milán kvůli ztracenému vedení přišel o šanci přeskočit v tabulce AS Řím, který prohrál na hřišti Atalanty Bergamo 1:2, a pouze se na něj s 26 body dotáhl. Na vedoucí Juventus Turín ztrácí sedm bodů.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

K radujícímu se střelci Ivanovi Perišičovi (vpravo) běží trenér Interu Stefano Pioli.

Článek

Inter poprvé vedl nový kouč Stefano Pioli a jeho svěřenci byli po většinu zápasu aktivnějším týmem, příležitosti však nedokázali zužitkovat. Jako první tak udeřil soupeř, když na konci rychlého protiútoku ve 42. minutě se prosadil Suso povedenou technickou střelou na vzdálenější tyč.

Ještě pohlednější zakončení pak na začátku druhé půle předvedl Antonio Candreva. Forvard Interu obdržel po rychle vhozeném autu míč a zpoza vápna vyslal úchvatnou ránu. Vedení AC Milán ale v 58. minutě vrátil opět Suso.

Španělský záložník tak potvrdil skvělou ligovou formu, z posledních šesti gólů svého celku na dva přihrál a tři dal. Zároveň se stal prvním hráčem AC Milán od roku 2012 a zásahů Zlatana Ibrahimovice, který v souboji s Interem dal dva góly.

Fanoušci AC se loučili s Berlusconim

Jenže už oslavující tribuny umlčel ve druhé minutě nastavení Perišič, který zblízka dorazil míč po prodlouženém rohovém kopu. Zařídil tak dělbu bodů ve 165. ligovém klání milánských soků.

Fanoušci AC Milán tak museli skousnout hořký závěr zápasu, ale už předtím předvedli působivé choreo loučící se s dlouholetým majitelem klubu Silviem Berlusconim. Slavný klub by po třiceti letech v rukou italského mediálního magnáta měl 13. prosince přejít pod čínské investory.

Sestava Interu Milán: Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Medel (37. Murillo), Ansaldi (65. Nagatomo) - Brozovič (75. Jovetič), Mário, Kondogbia - Candreva, Icardi, Perišič.

AS Řím prohrálo po šesti zápasech bez prohry

Fotbalisté AS Řím, se kterými se ve čtvrtek v Evropské lize utká Plzeň, prohráli s Bergamem 1:2. Zaváhali po šesti ligových zápasech bez porážky, ačkoliv se v zápase ujali vedení. V závěru prvního poločasu proměnil penaltu Diego Perotti. Následně měl Řím příležitost náskok zdvojnásobit, velice aktivně hrající Mohamed Salah však v situaci jeden na jednoho nestačil na brankáře Etrita Berishu.

Po změně stran se ale mnohem výrazněji začali prosazovat domácí. Po hodině hry vyrovnal Mattia Caldara. Chvíli poté jeho spoluhráč Remo Freuler trefil tyč. O vítězství Bergama se pak rozhodlo v samotném závěru, kdy po faulu v rohu vápna nařídil sudí penaltu, kterou Franck Kessié v 90. minutě proměnil.

AS Řím nastoupil v sestavě: Szczesny - Rüdiger, Manolas, Fazio, Peres - Salah (58. El Shaarawy), De Rossi (71. Paredes), Nainggolan (85. Iturbe), Strootman, Perotti - Džeko.

Krejčí byl u výhry Boloni

Po sedmi zápasech bez vítězství naplno bodovali fotbalisté Boloně, kteří porazili 3:1 adepty na sestup z předposledního Palerma. Celý zápas v dresu domácího týmu odehrál český reprezentační záložník Ladislav Krejčí.

Právě Krejčí mohl už v šesté minutě utkání otevřít skóre. Naběhl si na dlouhý pas a šel sám na branku, proti jeho střele však vyběhl gólman Josip Posavec a odvrátil ji na roh. Z prvního gólu se tak o chvíli později radovalo Palermo. Boloňský kapitán Daniele Gastaldello se nechal obrat o míč na kraji vápna a následně se prosadil Ilja Nestorovski.

Boloni se však ve 20. minutě podařilo vyrovnat, když si čtvrtou branku v sezoně připsal Mattia Destro. Ve druhém poločase domácí tým zápas otočil. V 67. minutě nejprve zaznamenal premiérový zásah po letním přestupu Blerim Dzemaili a pět minut nato obrat završil z přímého kopu Federico Viviani.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Sampdoria Janov - Sassuolo 3:2 (85. a 90.+1 z pen. Muriel, 84. Quagliarella - 64. Ricci, 74. Ragusa)
Bergamo - AS Řím 2:1 (62. Caldara, 90. Kessie z pen. - 40. Perotti z pen.)
Boloňa - Palermo 3:1 (20. Destro, 67. Dzemaili, 72. Viviani - 9. Nestorovski)
Crotone - FC Turín 0:2 (80. a 89. Belotti)
Empoli - Fiorentina 0:4 (27. a 61. Bernardeschi, 47. z pen. a 67. Iličič)
Lazio Řím - FC Janov 3:1 (11. Anderson, 58. Biglia z pen., 66. Wallace - 52. Ocampos)
AC Milán - Inter Milán 2:2 (42. a 58. Suso - 53. Candreva, 90.+2 Perišič).

Reklama

Související témata: