Hlavní obsah

Talent Macek jde hostovat z Juventusu do druholigového Bari

Český talent Roman Macek bude sbírat zkušenosti s dospělým fotbalem v druhé italské lize v dresu Bari. V aktuálně devátém celku Serie B bude do léta hostovat z Juventusu Turín, kde působí od léta 2013.

Foto: archiv Romana Macka

Roman Macek v dresu Juventusu v tréninkovém komplexu italského klubu.

Článek

Devatenáctiletý odchovanec Zlína prošel mládeží Juventusu a v této sezoně nastupoval za juniorský výběr Primaveru, za kterou si připsal i pět asistencí. Hrál také v mládežnické Lize mistrů. Svými výkony zaujal Bari, které o něj projevilo zájem a Juventus souhlasil s Mackovým hostováním.

"Předpokládali jsme, že Roman zůstane v Juventusu a bude pokračovat v boji o šanci v prvním týmu. Zájem Bari byl však tak intenzivní a konkrétní, že jsme zvolili cestu půlročního hostování bez opce," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Macka zastupuje.

Bari je tradiční účastník Serie B, který si v letech 2009 až 2011 zahrál i nejvyšší soutěž. Nedávné finanční problémy a bankrot ho poslaly do průměru druhé ligy. V Bari v minulosti působil například brankář Zdeněk Zlámal. Nyní je Bari deváté jen o skóre za příčkami znamenající play off o postup. Na přímý postup ztrácí devět bodů.

Reklama

Související témata: