Hlavní obsah

Děsivá zpověď! Drogy jsem bral už v Barceloně, přiznala fotbalová superhvězda

Barcelona

Překvapení, šok, senzace. Argentinec Diego Armando Maradona, který je považovaný mnohými experty za nejlepšího fotbalistu všech dob, v rozhovoru pro televizní stanici Canal 5 přiznal, že bojoval s drogovou závislostí už od čtyřiadvaceti let. „Drogy jsem bral už v době, kdy jsem hrál za Barcelonu," prohlásil v děsivé, ale upřímné zpovědi.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší excelentní fotbalista Diego Maradona promluvil o své drogové minulosti.

Článek

Na hřišti uměl s míčem parádní kousky, na jeho góly se vzpomíná a brankáři se možná budí hrůzou ještě dnes, jak je malinkatý argentinský ďábel školil. Nikdo ale nemůže zapomenout ani na výstřelky, které kariéru Maradony provázely. A Argentinec teď pustil do světa další informace o tom, jakou roli v jeho životě hrály drogy.

Nikdo netušil, že jim podlehl už v době svého působení na barcelonském Camp Nou. „Byla to největší chyba, jakou jsem v životě udělal," řekl Maradona s odstupem desítek let. Tehdy si ale užíval, svět mu ležel u nohou, a nic podobného neřešil. V roce 1991 byl suspendován za užívání kokainu, tehdy zářil v italské Neapoli. Dopingová pravidla porušil i o tři roky později na mistrovství světa v USA.

"Když jsem byl v roce 2004 v kómatu, moje dcera se modlila k Bohu, abych se probral. Vím, že mě drogy mohly i zabít. Mám štěstí, že tu dnes můžu dál být, protože kdybych pokračoval v braní drog, byl bych teď už mrtvý," přiznal nyní šestapadesátiletý Maradona. „Za posledních třináct let jsem si nic nevzal a cítím se naprosto v pořádku."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články